Nermin Han ım Zeytinliği - OVİLO Zeytinyağları İLE KEYİFLİ BİR KAHVALTI Sevgili NERMİN GELBAL GÖKDUMAN ' ın davetiyle b...
Nermin Hanım Zeytinliği - OVİLO Zeytinyağları İLE KEYİFLİ BİR
KAHVALTI
Sevgili
NERMİN GELBAL GÖKDUMAN' ın
davetiyle blogger arkadaşlarımla birlikte Bağdat Caddesi Nelipide' de keyifli
sohbet eşliğinde nefis bir kahvaltıdaydık... Türk kahvatılarının olmazsa olmazı
zeytin ve üzerine gezdirilen zeytinyağıdır... Ben uzun zamandır sofralarımda Nermin Hanım Zeytinligi - Ovilo marka zeytinyağı ve zeytinini kullanıyorum... Nermin Hanım Zeytinliği' n de ayrıca
zeytinyağlı sabun çeşitleri ve
zeytin ağacından objeler bulunuyor...Bu objeler zeytin ağacının budandığı dallardan... Yani her şey değerlendiriliyor...Bu benim çok hoşuma gitti...Siteyi gezdiğinizde eminim sizlerde benim gibi Nermin hanımın başarısını alkışlayacaksınız...
Neden mi Nermin Hanım Zeytinliği? Çünkü; zeytinyağı tadım uzmanı Serdar Öçten Ünsal' ın Duıyusal Tadım Eğitimi Sertifika Programına katıldım..Edindiğim bilgiler ışığında gördüm ki Nermin Hanım Zeytinliği- Ovilo olması gereken tüm kriterlere sahip...
Kaz Daglari' nın
eteklerinden henüz olgunlaşmamış zeytinlerin Ekim ayında yere değmeden toplanıp
aynı gün içinde +27 derecenin altında hijyenik koşullarda soğuk sıkım( cold
press) yöntemiyle sıkılarak ve bir zeytinyağında olması gereken yoğun yeşil,
meyvemsi tat ve kokuya sahip Erken Hasat ve Soğuk Sıkım " OVILO"
marka Nerminhanimzeytinligi... Hani kahvaltılarda içine pul biber, kekik
ekleyip ekmek bandırabileceğiniz bir zeytinyağı...
Bu arada başarılı kadın girişimcileri her
zaman alkışlamak gerekiyor... Hemen aşağıda Nermin Hanım' dan kendi ve markası hakkında bilgiler edinebilirsiniz...
Kahvaltı etkinliğimizden kareler....
NERMİN GELBAL GÖKDUMAN ANLATIYOR:
İTÜ Metalurji Mühendisliği mezunuyum. 4 yıl çelik sektöründe çalıştıktan
sonra evlendim.
Telekom sektörüne geçtim. Avea ve TTNET’te yöneticilik yaptım.
Bu arada 2 kızım oldu. Çalışma hayatım boyunca gerçekte nasıl bir iş ve aile
hayatım olursa daha mutlu olacağımı, ne istediğimi hep kendime sordum. Hayatta
benim için en önemli olan değerlerin başında sağlığın geldiğinin farkına
vardım. Doktorlar gibi doğrudan sağlığa etki alanım olmasa da dolaylı olarak
kendime ve çevremdekilere bu alanda nasıl katkı sağlayabileceğimi düşünüp bir
çıkış yolu aradım.
Edremit bölgesinde, oksijeni bol olan Kaz Dağları eteklerinde yer alan
kendi bahçelerimizdeki zeytin ağaçlarından zeytinyağı üreterek bu amacıma
ulaşabileceğimi düşündüm. Ölümsüz ağaç olarak bilinen zeytin ağacının sağlığa
katkısını, kutsallığını öğrendikçe daha da sevindim ve daha fazla araştırma
yapmaya başladım. Araştırdıkça zeytine ve zeytinyağına olan merakım ve tutkum
daha da arttı.
Zaman kaybetmeden çiftçi kayıt sistemine üye
oldum. Eğitimlere katıldım.
2012 yılında Altınoluk - Avcılar köyünde 52 dönüm 800 ağaçlı bahçemizden
OVILO markasıyla zeytinyağı üretimine
basladık. Bugün toplam 500 dönüm üzerinde 8000 adet asırlık zeytin
ağaçlarımızla üretim yapıyoruz.
Zeytinyağlarımız, üretime başladığımız yıldan itibaren Turkiye de yapılan 2013, 2014 ve 2016
Yılları Zeytin Dostu Ulusal Zeytinyağı yarışmalarında
‘’ALTIN MADALYA’’ ile ödüllendirildi.
Dünyanın önde gelen uluslararası kalite kuruluşlarından Belçika merkezli
International Taste & Quality Institute (iTQi) tarafından yapılan 2014 yılı
değerlendirmelerinde, ‘’ÜSTÜN LEZZET ÖDÜLÜ’’ ; Ayrıca, uluslararası kalite
sınıflandırma enstitüsü Monde Selection 2014 yılı değerlendirmelerinde ise
‘’OVILO Naturel Sızma Zeytinyağlarımız’’ ‘’GÜMÜŞ MADALYA ‘’ ile ödüllendirdi.
Ödüller motivasyonumu artırdı.
ÜRÜNLER:
Zeytinyağı Çeşitlerimiz
Erken Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı
Ekim ayı başlarında zeytinler henüz yeşil
iken erken hasat döneminde özenle toplanıp bekletmeden Soğuk Sıkım yöntemiyle
sıkılarak zeytinyağlarımız üretilir. Bu üretim şekliyle sağlık için yararlı
olan vitaminler, fenolik bileşenler en üst seviyede tutulur.
Olgun Hasat Natürel Sızma Zeytinyağı
Kasım-Aralık aylarında zeytinler
olgunlaşmaya başlayınca ozenle yere değmeden toplanıp bekletmeden Soğuk Sıkım
yöntemiyle sıkılarak zeytinyağlarımız üretilir.
Bu üretim şekliyle sağlık için yararlı
olan vitaminler, fenolik bileşenler en üst seviyede tutulur.
Zeytin Çeşitlerimiz
Edremit Siyah Çevirme Zeytin
Bahçelerimizden Kasım-Aralık aylarında
toplanan Edremit yağlık cinsi zeytinlerimizin doğal fermente edilmesiyle elde
edilir. El emeği ile yaklaşık 6 ay süre sonunda siyah zeytinimiz en doğal
haliyle yemeye hazır hale gelir.
Zeytinlerimiz hiçbir KATKI maddesi içermez ve KİMYASAL işlemden geçmez.
Edremit Yeşil Kırma Zeytin
Bahçelerimizden Ekim-Kasım aylarında
Edremit yağlık cinsi zeytinlerimizin yeşil iken toplanıp kırılır, doğal
fermente olarak işlenip sofralık zeytin haline getirilir . Kırma zeytin
kırılarak yapıldığından daha erken sürede yaklasık 3-4 ay içerisinde yeme
olgunluğuna erişir.
Edremit Yeşil Çizik Zeytin
Bahçelerimizden Ekim-Kasım aylarında
Edremit yağlık cinsi zeytinlerimizin yeşil iken toplanıp çizilir, doğal
fermente olarak işlenip sofralık zeytin haline getirilir. Yaklaşık 6 ay
içerisinde yeme olgunluğuna erişir.
Zeytinyağlı Sabun Çeşitlerimiz
Zeytinyağlı Katı Sabunlarımız (lavanta,
kekik, hamam, ovilo star, keçi sütlü)
Zeytinyağlı Sıvı Sabunumuz
Zeytin Ağacından Objeler
Daha verimli ve kaliteli ürün alabilmek
icin zeytin ağaçlarımızı 2 yıl aralıklarla budama yapıyoruz. Zeytin ağacından
objeleri budamadan cıkan kalın dalları kullanarak yapıyoruz, sadece koruma
amaçlı dogal zeytinyağı kullanarak parlaklık veriyoruz. Gıda ile temasa
uygundur.
KALİTEMİZ
- Zeytinlerimizi kimyasal kullanılmadan doğal fermente ederek
üretmekteyiz.
- Zeytinyağı sadece yağ değil, zeytin meyvesinde bolca bulunan fenolik
bileşikler sayesinde insan vücudunun ihtiyacı olan antioksidanların zengin bir
kaynağıdır. Yağın tüm özelliklerini koruyabilmek için gerek üretim, gerekse
saklamada oksidasyonu engelleyerek, lezzetinin yanında E vitamini ve bio
fenollerin en yüksek düzeyde olmasına dikkat ediyorum. Halk arasında yağlık
diye geçen en küçük zeytinleri değil irili ufaklı karışık büyüklükte
zeytinlerimi sıkıp yağa dönüştürüyorum. Yağımın daha lezzetli, kaliteli
olmasını sağlıyor.
- 27 C altında en az su ilavesi ile 2 fazlı sistemlerde Soğuk Sıkım (Cold
Press) yöntemiyle zeytinyağlarımız üretilir. Bu üretim şekliyle sağlık için
yararlı olan vitaminler, fenolik bileşenler en üst seviyede tutulur.
- Zeytinyağının kalitesi, faydası birçok faktöre bağlı olarak değişiklik
gösteriyor. Zeytin ağacının cinsi, bölgesi, bahçenin coğrafi konumu, mevsim
şartları, yağmur, rüzgar, budamanın ve hasadın nasıl yapıldığı, zeytinlerin
bekletilmeden sıkılması, sıkılan yağın saklanma koşullarının (Yaglarımızı Konik
Krom tanklarda 18 C civarı sıcaklıkta muhafaza etmekteyiz.) nasıl olduğu
zeytinyağını zeytinyağından ayırıyor. Bu bilince sahip olarak üretim yapıyoruz.
- Sızma zeytinyağına zarar veren unsurlar sırası ile; Işık (gün ışığı),
Hava(oksijen), Sıcaklık ve Nem‘dir. Örneğin, yazın tatil yöreleri yol
kenarlarında satılan zeytinyağları yüksek sıcaklık ve güneş ışığına maruz
kaldığı için sızma özelliğini kaybetmektedir. Güneş ışığı gören sızma
zeytinyağları çok çabuk oksidasyona uğrayarak bozulur ve kötü kokar.
- Sızma zeytinyağını tatdığınızda taze meyve kokuları çağrıştırmalı, tadı
ve kokusu sizi mutlu ediyorsa, dilinizin etrafında meyve çekirdeği acılığı,
boğazınızda karabiber acılığında bir yanma hissediyorsanız kaliteli bir sızma
zeytinyağına ulaşmış bulunmaktasınız.
- Nermin Hanım Zeytinliğinde ‘Ovilo’ sızma zeytinyağlarımızı bu kalite
kriterlerini göz önünde bulundurarak üretiyoruz.
- Öncelikli hedefim ürünlerimizi mümkün olduğu kadar Türk tüketicisine
ulaştırmak, sağlıklı nesiller yetişmesine elimden geldiği kadar destek
olabilmek.
- Ekim-Aralık ayları hasat dönemlerinde günlük ortalama 50-60 mevsimlik
işçi istihdam etmekteyiz. Kadromuzda sürekli çalışan ise 4 kişi bulunmakta.
- Ürünlerimiz ilk 3 yıl boyunca gurme şarküteriler aracılığıyla müşterilerimize
ulaştı. Daha sonra Türkiye için de daha çok noktaya ulaşmak amacıyla Metro
Grosmarket’ lerde özel lezzetler bölümünde küçük ambalajlı olarak ürünlerimizi
satışa sunduk.
- 2015 yılı ortalarında ürünlerimizi https://www.nerminhanim.com/ üzerinden müşterilerimize
direkt olarak da sunmaya başladık. Özel, kaliteli ürün arayan müşterilerimiz
internet üzerinden de bizlere ulaşabiliyorlar.
Her gecen gün üye sayımız, müşterimiz artmakta, kalıcı bir tüketici
kitlemiz oluşmakta.
- Eğitimli bir kadın olarak öncelikle yaptığım işle ilgili bilgilenmem
büyük avantajım oldu.
- Kadın olmanın getirdiği titizlik, itina ve planlı çalışmanın
sonucunda zeytinyağlarımız ulusal ve
uluslararası kalite kalite ödüllerine layık görüldü. Kaliteli bir ürünün
tanıtılması, pazar payı oluşturulması kolay oldu. Ovilo kaliteye önem veren ,
özel ürün isteyen bilinçli müşteriler için aranılan, tercih edilen bir marka
oldu.
Adres:
Ovilo Zeytinyağları
Yolören mah. 865. Sk. No:41/9 Edremit/Balıkesir
T: 0266 392 14 96
ovilo@nerminhanim.com