KNORR İLE FIRINDA TAVUK TARİFLERİ
Fırında Tavuk Tarifi Tavuk, yüzlerce farklı çeşidiyle herkes tarafından çok sevilen yemeklerin başını çeker. Damak zevkine göre çeşit...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2016/07/knorr-ile-firinda-tavuk-tarifleri.html
Fırında
Tavuk Tarifi
Tavuk, yüzlerce farklı çeşidiyle herkes tarafından çok
sevilen yemeklerin başını çeker. Damak zevkine göre çeşitli sebzelerle
zenginleştirilebilen tavuk yemekleri,
en çok tüketilen yemeklerden biridir. Türk sofralarında da özel bir yere sahip
olan tavuk yemekleri, binlerce farklı formuyla sofralarımızda yer alır.
En sağlıklı tavuk yemekleri, haşlama ya da fırında
hazırlanan tavuk yemekleridir. Çok fazla yağ kullanılmasına fırsat
vermemesinden dolayı sağlıklı beslenenlerin tercihi olan fırında
tavuk yemekleri, patatesli, mantarlı bezelyeli, kabaklı olarak ve daha
birçok sebze çeşidi kullanılarak yapılır. Farklı farklı fırında tavuk tarifi
arasından seçim yapabilir ya da onlardan yola çıkarak kendi fırında tavuk
tarifinizi geliştirebilirsiniz.
Kolay ve Pratik:
Fırında Patatesli Tavuk
Tavuk yemeklerinde en sık kullanılan sebzelerden biri olan
patates, lezzeti ve kıvam verici özelliğinden dolayı tercih edilir. Dilerseniz
tavuğu parçalamadan fırında bütün tavuk halinde
pişirebilir ya da fırında poşette tavuk halinde değerlendirebilirsiniz. Patates
dilimleri ile süslediğiniz tavuğu haşlamadan direkt fırına verdiğinizde biraz
daha sert ve kıtır olan tavuk, damak tadına göre haşlanarak da fırına
verilebilir. Eğer sostan hoşlanıyorsanız fırında soslu tavuk yapabilir ya da
krema sosu hazırlayarak fırından çıkardıktan sonra tavuğa ekleyebilirsiniz.
Şık: Fırında Mantarlı
Tavuk
Tavuk yemeklerinde en çok kullanılan bir diğer sebze de
mantardır. Mantarın kendine has lezzeti, tavuk ile birleştiğinde ortaya
mükemmel bir aroma çıkar. En çok sevilen yemeklerden biri de fırında mantarlı
tavuktur. Fırında mantarlı tavuk hazırlanırken dilerseniz mantarı küçük
dilimler halinde keserek; dilerseniz de bütün halde kullanabilirsiniz. Mantarlı
tavuk hazırlanırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise mantarları bir
müddet limonlu suda bekletmektir. Limonlu suda bekleyen mantarların kararması
önlenerek istenilen şık görüntü elde edilir.
Geleneksel: Fırında
Tavuk Dolması
Geleneksel Osmanlı yemeği esintilerini taşıyan fırında tavuk
dolması, baharatlarla zenginleştirilen pilav içeriği ile en beğenilen fırında
tavuk çeşitlerinden biridir. Bütün halinde tavuk ile yapılabildiği gibi tavuk
göğüslerinin yaprak şeklinde ezilerek sarılmasıyla da yapılabilir. Her iki türü
de oldukça lezzetli olan yemek, özellikle özel misafirler için hazırlanan akşam
yemeklerinin baş tacıdır.
İç olarak hazırlanan pilava kuş üzümü ve çam fıstığı
eklendiğinde bariz bir şekilde lezzeti artar ve damakta bıraktığı kalıcı
lezzet, günlerce konuşulabilir. Tavuğun bütün olarak kullanıldığı çeşidinde,
ortası yarılarak tavuğun içine pilav yerleştirilir. Pilav yerleştirildikten
sonra açılmaması için tavuğun karnı dikilir. Tavuk suyunun muhteşem aroması ile
pişen pilavın tadına doyulmaz.
Birbirinden ilginç ve lezzetli fırında tavuk tarifine Knorr
tarafından hazırlanan http://www.herkessofraya.com/sayfasından ulaşabilir ve yepyeni, lezzetli yemek tariflerine sahip
olabilirsiniz.