LAHMACUN POĞAÇA | Mutfak Ve Tatlar

LAHMACUN POĞAÇA

LAHMACUN POĞAÇA NASIL YAPILIR? LAHMACUN PO ĞAÇA Lahmacun tadında nefis bir poğaça tarifi...İster kahvaltıya ister 5 çayına ...Kalab...


LAHMACUN POĞAÇA NASIL YAPILIR?
LAHMACUN POĞAÇA
Lahmacun tadında nefis bir poğaça tarifi...İster kahvaltıya ister 5 çayına ...Kalabalık misafirleriniz içinde ideal bir tariftir...







  • MALZEMELER:
  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • aldığı kadar un ( 5,5- 6 su bardağı kadar)
  •  İÇ MALZEMESİ İÇİN:
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2-3 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • yarım demet maydanoz
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • yarım çay bardağı su
  • tuz- karabiber- pul biber
  • arzuya göre sumak
  • YAPILIŞI
  • Geniş bir kabın içinde maya,şeker, ılık süt, ılık suyu ekleyip maya eriyinceye kadar karıştırın.
  • Sıvı yağı ekleyip güzelce karıştırmaya devam edin.
  • Azar azar un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamurun üzerini örterek ılık bir ortamda hamur iki katına çıkana kadar mayalandırın.
  • Hamur mayalanırken iç malzemeyi hazırlayın.
  • Tüm sebzeleri minik minik doğrayın ve çok sulandırmadan birlikte robotta çekin.
  • Bir kaba kıymayı alın ve üzerine çekilmiş sebzeleri, salça,sıvı yağ, su ve baharatları ekleyip güzelce yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.(40 adet civarinda) Veya daha büyük bezeler yapabilirsiniz.
  • Hafif unlu zeminde merdane yardımıyla bezeyi ince açın.
  • Üzerine yeteri kadar iç malzemeden koyun ve yayın.
  • Önce uçları kapatın.
  • Daha sonra yanları hafifce içe doğru katlayın.
  • Pide şekli verin ve elinizle pidenin üzerine bastırın.
  • Hamurun üzeirne yumurta sarısı sürün ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
  • 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkar çıkmaz üzerine çok hafif su serpin.
  • Sıcak sıcak yemenizi öneririm.
  • Afiyet olsun

DAHA FAZLA LEZZET

ÇİÇEK BÖREK

ÇİÇEK BÖREKKabartma tozu kullanılarak yapılan ,lezzetli ve şık bir tariftir.Görüntü itibariyle Ayçiçeğine benziyor. ·         Sevgili AYNUR EGE ' ye tar...

KIYMALI BÖREKLER

KIYMALI BÖREKLER Misafirlerim için yaptığım kıymalı börekler. Bu tarifte kıymayı çiğden kullanmanızı öneririm, arkadaşlarımdan bazıları  kavrulmuş kıyma sevdiklerinden ben kıymayı ka...

BUZLUK BÖREĞİ ( BANYOLU BÖREK)

Bu börek  benim en favori böreğimdir. Her zaman dolabımda mutlaka bulunur. Misafirim geldiğinde  dolaptan çıkarır çözdürmeden tepsiye dizer,üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip ...

Yorum Gönder

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item