BALKABAKLI PASTA
BALKABAKLI PASTA NASIL YAPILIR? BALKABAKLI BİSKÜVİLİ PASTA TARİFİ BALKABAKLI PASTA Kabak tatlisina bay ılıyorum ... Bizde hiç kalma...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2015/12/balkabakli-pasta.html
BALKABAKLI PASTA NASIL YAPILIR?
BALKABAKLI BİSKÜVİLİ PASTA TARİFİ
BALKABAKLI PASTA
Kabak tatlisina bayılıyorum ... Bizde hiç kalmaz ...Kabak tatlınız olur da artarsa bu tarz tariflerle de değerlendirebilirsiniz...
Yeni yıl yaklaşırken Balkabaklı kolay bir pasta tarifi...
MALZEMELER:
1 kg balkabağı (Soyulmuş ve doğranmış)
1,5 su bardağı toz şeker (Tatlı
seviyorsanız 2 su bardağı şeker)
Alt tabanı için:
2 paket burçak bisküvi
2 yemek kaşığı tepeleme eritilmiş tereyağı
Kreması için:
1 litre süt
3
yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı tepeleme toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri için:
Çekilmiş ceviz
YAPILIŞI:
Yayvan bir tencereye temizlenip
dilimlenmiş balkabağını alın ve üzerine şekeri serpin. 3-4 saat bekletip kısık
ateşte kabaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. ( Aceleniz varsa şekerde
bekletmeden yarım çay bardağı su ekleyip pişiriniz).
umuşamış balkabaklarını sıcakken çatalla
ezip püre haline getirin.
Bisküviyi rondodan geçirerek un haline
getirip orta boy kelepçeli bir kalıba alın.
Tereyağını eritip bisküvilerle yoğurun ve
kalıbın tabanına elinizle iyice bastırarak yayın.Ve iyice donması için dolaba
kaldırın.
Bir tencereye süt, un, nişasta ve şekeri
alıp karıştırın.
Orta hararetli ateşte muhallebi kıvamına
gelinceye kadar pişirin.Ateşten alınca vanilya ve tereyağını ekleyip
muhallebiyi çırpın.
Muhallebi sıcakken dolaptaki bisküvinin
üzerine döküp yayın.
Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.( Arzu
ederseniz muhallebinin içine toz krem şanti ekleyip çırpabilirsiniz).
Soğuyan muhallebinin üzerine balkabağı
püresini yayın.
Üzerine dövülmüş ceviz serpin
En az 3-4 saat dolapta beklettikten sonra
dilimleyerek servis yapın.( 1 gece dolapta bekleyince çok daha güzel oluyor)
AFİYE OLSUN
Çok nefis bir tarif yapmayanlara benden de tavsiye olsun:) kızım(gelinim) da yapıyor arada hafif ve çok lezzetli.
YanıtlaSilEllerinize sağlık
Çok güzel görüntüsü var . Ellerine sağlık
YanıtlaSilBu aralar favori bir mim var seni mimledim sende yaparsan sevinirim.
harika gözüküyor .elinize sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor:))
YanıtlaSilA truly exquisite cake!
YanıtlaSilTebrikler♥
Aman Tanrım bayıldım! Müsait bi zamanda yapacağım bu güzelliği :)
YanıtlaSilGerçekten çok lezzetli görünüyor, en kısa zamanda yapmayı planlıyorum. Tarif için çok teşekkürler :)
YanıtlaSilBravo çok lezzetli görünüyor ellerinize sağlık..boş anımda yapmayı deneyeceğim zaten balkabağını çok seven biriyim.Balkabağı ile yapılmış bir pastayı hep tatlılarımızı aldığımız ceviz ağacı diye bir yer var orda yemiştim çok beğenmiştim...çok güzel çeşitleri var göz atmanızı öneririm https://cevizagaci.com/dogum-gunu-pastasi birde tereyağı yerine sıvı yağ koysak olur mu acaba?
YanıtlaSil