SİMİT KEBABI | Mutfak Ve Tatlar

SİMİT KEBABI

SİMİT KEBABI NASIL YAPILIR? SİMİT KEBABI Gaziantep yöresinden nefis bir kebap tarifi...Gaziantep' te kısırlık bulgura " S...



SİMİT KEBABI NASIL YAPILIR?
SİMİT KEBABI
Gaziantep yöresinden nefis bir kebap tarifi...Gaziantep' te kısırlık bulgura " Simit"  deniyor...Benim sıkça yaptığım bir tarif...Misafirim geleceği zaman 1 gece önceden harcı yoğurup dolapta dinlendiriyorum..Çok daha lezzetli oluyor...İsterseniz mangalda da pişirebilirsiniz...Hatta mangalda daha da  lezzetli oluyor... 4- 5 kişiliktir...










  • MALZEMELER
  • 750 gram kebaplık kuzu kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak (Rendelenmiş)
  • 1 çay bardağından biraz fazla köftelik simit (İnce bulgur)
  • 1 çorba kaşığı nane
  • 2 çorba kaşığı acı kırmızı biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Arzuya göre
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • Üzeri için:
  • Domates ve biber
  • YAPILIŞI:
  • Bir kabın içine simidi ( Bulgur) alınız ve üzerini az geçecek kadar sıcak su koyunuz.
  • Simit şişene kadar bekleyiniz
  • Şişen simidi kıymaya ekleyiniz.
  • Diğer malzemeleri ekleyip,ara sıra elinizi ıslatılarak yoğurmaya devam ediniz.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt seriniz.
  • Yoğurduktan sonra harçtan parçalar kopararak şekil verin ve  kebap şişine geçiriniz.
  • Şişi etin içinden çekilerek çıkarınız ve kebapları yağlı kağıt üzerine diziniz.
  • Domates ve biber dilimleri sıralayınız.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriniz.
  • Yaklaşık 25- 30 dakika arasında kebaplar pişiyor.
  • Sıcak servis yapınız
  • AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

PÜRELİ MANTARLI ET

     PÜRELİ MANTARLI ET      Çok uzun yıllardır bu yemeği özellikle yemek davetlerimde yaparım ama farkettim ki hiç paylaşmamışım :( Yemek davetleri genelde...

ETLİ NOHUTLU BAMYA

ETLİ NOHUTLU BAMYA Bu güzel yemeği bizlerle paylaştığı için sevgili BURCU KONUKCU' ya teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :) ·          MAL...

YOĞURT SOSLU BAYAT EKMEK KÖFTESİ

 BAYAT EKMEK KÖFTESİ NİMETE HÜRMET GEREKİR. İSRAFTAN KAÇINALIM. ·         MALZEMELER: ·         1 adet ...

Önceki Kayıt COOKLİFE BALAT
Sonraki Kayıt ELMALI TART

Yorum Gönder

  1. Ellerine sağlık ,Baban rahmetli de Kilisli:) biz de simit deriz mangal da bulgur işleri gerçekten çok güzel oluyor nefis bir tariftir denemeyenler geciktirmeden denesin :) afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  2. eline sağlık süper görünüyor :-))

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Nefis görünüyor..Hiç yemedim ama deneyebilirim.. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Peugeot çıkmacı
    Elinize sağlık çok güzel gözüküyor...

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item