SEBZELİ LAZANYA | Mutfak Ve Tatlar

SEBZELİ LAZANYA

SEBZELİ LAZANYA NASIL YAPILIR? LAZANYA TARİFİ LAZANYA Mahiye Sabuncuoğlu ' nun davetiyle katıldığım COOK Çok Amaçlı Folyo  l...




SEBZELİ LAZANYA NASIL YAPILIR?
LAZANYA TARİFİ
LAZANYA

Mahiye Sabuncuoğlu' nun davetiyle katıldığım COOK Çok Amaçlı Folyo  lansmanı MSA' da  keyifle gerçekleşti...Birbirinden lezzetli reçeteleri  şefimiz Müge Koçak ile hazırladık...
Cook Çok Amaçlı Folyo' nun içi  yağlı kağıt dışı folyo... Fırın yemekleriniz kendi buharıyla artık çok daha lezzetli... Fırında yemek yakma derdine de son!
Not: Aynı tarifi hazır lazanya ile de yapabilirsiniz.

MALZEMELER
Hamuru İçin:
300 Gr un
3 adet  yumurta
tuz
zeytinyağı
Üzeri İçin:
50 Gr Toz Parmesan Peynir
Sebze Kısmı İçin:
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet kırmızıbiber
50 gr domates salçası
2 adet domates
2 diş sarımsak
3-4 dal taze kekik
50 ml kırmızı şarap kullanmayanlar için (Elma sirkesi)
500 ml kahverengi et suyu
tuz
karabiber
zeytinyağı

Beşamel Sos İçin:
60 gr tereyağ
60 gr un
500 ml süt
1 gr toz nuskat
1/2 adet soğan
3 diş karanfil
1 adet defne yaprağı
tuz
karabiber

Hamuru için:
Bütün malzemeleri karıştırın ve yoğurun,
COOK doğada çözünür streç film ile sarın ve buzdolabında en az 30 dakika bekletin.
Hamuru ikiye bölün ve un yardımıyla makinede açın.Makinede 7 numaraya kadar açmanız yeterlidir.( Makine yoksa  merdane yardımıyla açın).
Sebze Kısmı:
Soğan ,sarımsak,havuç ve kırmızıbiberi küp doğrayın,kızgın tavada sırasıyla (soğan,havuç,kırmızıbiber,kabak,sarımsak) soteleyin
Kırmızı şarabı ekleyin.
Salçayı ekleyin ve sotelemeye devam edin.Ardından küp doğranmış domates ve et suyunu ekleyip ocaktan indirin.
Taze kekik,tuz ve karabiber ile lezzetlendirin.

Beşamel Sos:
Soğan Cloute: Yarım soğanın üzerine 1 adet defne yaprağı koyun  ve 1 adet karanfili üzerleirne batırın.
Sütü soğan cloute ile kaynatın ve kenara alın.Ayrı bir tavada  tereyağını eritin ve unu ekleyip kavurun  (roux)ve soğutun. Roux'a s ütü ekleyip sürekli karıştırın ve kısık ateşte tıkırdatın.Tuz, karabiber ve muskat ile lezzetlendirin.

YAPILIŞI:
Lazanyayı kabın ölçüsü büyüklüğünde kesin.
Orta büyüklükteki bir fırın kabının altına çok az beşamel sostan sürün.
Lazanyadan bir parça üzerine koyun ve elinizle basıtın.
Üzerine  yeteri kadar sebzeli harçtan yayın.
Sebzeli harcın üzerine  yeteri kadar beşamel sos sürün.
Lazanya ve harç bitene kadar kat kat bu işlemi uygulayın.
En son üzerine  kalan sebzeli kqrcı yayın ve beşamel sos sürün.
Üstüne parmesan serpin.

Fırın kabını tamamen COOK çok amaçlı folyo ile kaplayın. ( Folyo ksımı üste gelsin).
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
AFİYET OLSUN

Resimli anlatım:

























DAHA FAZLA LEZZET

sebzeli lazanya nasıl yapılır 6319258911408096187

Yorum Gönder

  1. süper hem de el yapımı lazanya eline sağlık :-))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten çok çok nefisti :like: Zaman bulup evde hamurunu hazırlayamayanlar aynı tarifi hazır lazanya kullanarak yapabilirler.

      Sil
  2. Nefis görünüyor. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Mükemmel bir görüntü. Hem kendi açtığınız hamur ile lazanya yapmışsınız, lazanyanın tadı bile daha bir güzel olmuştur. Ben kıymalı olarak hazırlıyorum ama sebzeli lazanyada güzel bir alternatif. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item