PASTANE POĞAÇASI
PASTANE POPĞAÇASI NASIL YAPILIR PASTANE POĞAÇASI TARİFİ PASTANE POĞAÇASI Artık pasteneden poğaça almaya son :) Evde pastane poğaças...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2015/08/pastane-pogacasi.html
PASTANE POĞAÇASI TARİFİ
PASTANE POĞAÇASI
Artık pasteneden poğaça almaya son :) Evde pastane poğaçası yapmak çok kolay... Ben bu kez mahlep kullanmadım ama arzu ederseniz 1 çay kaşığı dolusu mahlep kullanabilirsiniz...Pişerken buram buram mis gibi kokan poğaçalar...Üzerlerini nar gibi kızarıncaya kadar pişirmenizi öneririm...Beyaz veya pembe renkte bırakmayınız...
- MALZEMELER:
- 250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
- 2 adet yumurta ( Bir sarısı üste sürülecek)
- 1 paket yaş maya ( 42 gr)
- 1çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 5,5-6 su bardağı un
- İÇ HARCI İÇİN:
- peynir ( Veya kıymalı veya patatesli bir iç malzeme)
- YAPILIŞI:
- Yoğurma kabına unu alın ve ortasını havuz gibi açın.
- Unun üzerine tuz ve şekeri serpin.
- Havuzun içine ılık su, ılık süt ve yaş mayayı alın, ,maya eriyinceye kadar karıştırın.
- Tereyağı ve yumurtayı ekleyin.
- Yavaş yavaş yandaki unları ortaya doğru alarak hamuru yoğurmaya başlayın
- Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
- Hamurun üzerini örtüp ılık bir ortamda mayalandırın.
- Mayalanan 1-2 kez daha yoğurup gazını alın.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın.
- Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın. .(Bu ölçülerden 23 adet kadar çıkıyor).
Ve elinizin kenarıyla ortasına bastırarak çukur oluşturun.
- Oluşan bu çukura yeteri kadar iç malzemeden koyun
- İkiye katlayın.
Önden dudak şeklinde görünüyor.
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
- Üzerine bolca yumurta sarısı sürün.
- Üzerine çatalla boydan boya çizikler atarak dekor verin.
- 10 dakika daha tepside mayalandırın
- Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
- AFİYETLER OLSUN
Ellerinize sağlık Selma hanım daha önce bu tarifinizi denedim biz çok beğendik.Teşekkürler.(Harems Ottoman)
YanıtlaSilTeşekkür ederim...Sevgiler..
SilOoooo süper olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :shy:
SilÇok güzel görünüyor elinize sağlık
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Şafakcım :shy:
Silmmmmmmm nefis görünüyor Ev yapımı Pastane pogoçası,Sabah sıcak sıcak fırından çıkınca yanında çay olsa yeter..Elinize sağlık baya emek vermişsiniz.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :shy:
SilBunu epey bir önce denemiş ve bayılmıştım tadına. Ama işte poğoçaya bari margarin eklemeyeyim diye daimi tariflerim arasına girmemişti. Ellerine sağlık. Cidden güzel oluyor
YanıtlaSilTeşekkür ederim :shy: Tereyağı ile yapmanızı öneririm..Çok daha lezzetli oluyor
SilGörüntüye bayıldım, en kısa zamanda denemek lazım, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :shy: Sevgiler...
Silbardak nasıl
YanıtlaSilKlasik çay bardağı ( 100 ml civarında), klasik su bardağı ( 200 ml)
Sildeğerli selmma molla oğlu hanım hünerli ellerinize sağlık pastane poğaçanızı aşama aşama anlaşılır anlatım tarzınızla kaliteli malzemelerinizle pişirme tarzınızla her zaman olduğu gibi efsaneler yaratıyorsunuz sayfanızı beğeni ile takip ediyoruz sizlere kolaylıklar diliyorum sevgi ve selamlarımı gönderiyorum hayırlı günler hoşça kalın .neriman satar eftekin .
YanıtlaSilÇok mutlu ettiniz beni...Çok teşekkür ederim... Sevgiler :heart:
Silelinize sağlık çok güzel olmuş
YanıtlaSilTarifleriniz birebir tutuyor. Senelerdir un helvasi tarifinizi afiyetle yiyor ve dagitiyorum begenenlere.. Elinize saglik , bunu da hemen deneyecegim..
YanıtlaSil