ŞEKERPARE ( BAYRAM TATLISI)
ŞEKERPARE NASIL YAPILIR ŞEKERPARE TARİFİ BAYRAM TATLILARI Geleneksel bayram tatlılarımızdandır Şekerpare ...Ağızda dağılan tarifleri...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2015/07/sekerpare-bayram-tatlisi.html
ŞEKERPARE NASIL YAPILIR
ŞEKERPARE TARİFİ
BAYRAM TATLILARI
Geleneksel bayram tatlılarımızdandır Şekerpare...Ağızda dağılan tariflerini severim ben..Bu tarifte öyle oldu..Bu ölçülerden yaklaşık 23 adet kadar çıkıyor...Arzu ederseniz ölçüyü iki katına çıkarabilirsiniz...Hayırlı Bayramlara...
MALZEMELER:
125 oda sıcaklığında tereyağı veya
margarin
2 adet yumurta ( 1 tam, diğerinin akı)
yarım su bardağı pudra şekeri
yarım
su bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un ( 3 su bardağına yakın)
Şerbeti için:
4 su bardağı su
3 Su bardağı şeker
yarım
limon suyu
YAPILIŞI:
Şerbeti için, bir tencereye su ve şekeri
alıp 10 dakika kadar kaynatıp limon suyunu
ekleyin ve 5 dakika daha kaynatıp
ocaktan alın.
Hamuru için, yoğurma kabına yumurtaları, oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, irmik, pudra şekerini alıp
karıştırın.
Azar azar unu ekleyin, vanilya ve
kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar
koparın ve oval şekil verin.
Yağlanmış fırın tepsisine aralılarla
dizin
Üzerine yumurta sarısı sürün ve çatalla
boydan boya çizikler atın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında
üzeri kızarana kadar pişiriniz. Pişen şekerpareleri tepsiden almadan sıcakken
üzerine ılık şerbeti dökün.( Şekerparler pişince başka bir tepsiye almayınız! Fırın tepsisinin sıcaklığı ile şerbeti çekiyor).
Bir kaç saat dinlenmesini bekleyin.
Üzerini dövülmüş antep fıstığı veya
cevizle süsleyin.
AFİYET OLSUN
seker pareye bayilirim
YanıtlaSilhttp://snelstedier.blogspot.nl/p/het-leven-van-een-cheeta.html
Teşekkür ederim...
SilTeşekkür ederim...
SilNefis gözüküyor ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Silellerinize sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim...
Silelinize sağlık :-))
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Silperde pilavını tarifi çok acil lutfen
YanıtlaSil
SilPERDE PİLAVI
· MALZEMELER:
· PİLAVI İÇİN:
· 1 adet kemikli tavuk göğsü
· 1 adet tavuk but
· 2 adet kuru soğan
· 1 adet havuç
· 3 su bardağı pirinç
· 2,5 su bardağı tavuk suyu
· 2 su bardağı normal su
· 125 gr tereyağı veya margarin
· yarım çay bardağı sıvı yağı
· 1 Türk kahvesi fincanı kuş üzümü
· 1 Türk kahvesi fincanı dolmalık fıstık
· Yeteri kadar,tuz- karabiber- tarçın-yenibahar
· PERDESİ İÇİN:
· 2 adet yumurta
· 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
· 1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
· 1 tatlı kaşığı tuz
· alabildiğince un
· KALIBI YAĞLAMAK İÇİN:
· 100 gr. tereyağı veya margarin
· yarım su bardağı tuzlu badem
· YAPILIŞI:
· Tavukları 4'e bölünmüş soğan ,1 havuç ,tuz ve yeteri kadar suda haşlayalım.
· Pirinçleri el yakmayacak sıcaklıkta tuzlu suda ıslatalım.
· 125 gr tereyağı ve sıvı yağında ince kıyım doğranmış soğanı ve dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavuralım.
· Üzerine pirinçleri ekleyip tane tane olana değin kavuralım.
· Suda bekletip yumuşattığımız üzümü ve baharatları ekleyelim.Suyunu ilave edelim
· Suyu çekinceye kadar pilavımızı pişirelim ve altını kapatıp demlenmeye bırakalım.
· PERDESİ İÇİN;
· hamur malzemelerini kulak memesi kıvamında yoğuralım.
· 15 dakika dinlendirelim
· Kullanacağımız kalıp veya tepsiyi bolca yağlayalım.
· Kalıbın içine haşlayıp kabuklarını soyduğumuz bademleri dekorlu bir biçimde dizelim.
· Hamurumuzu tek beze olarak açalım.
· Hamuru kalıbın dışından sarkacak şekilde kalıba yerleştirelim.
· 1 sıra pilav ve 1 sıra tavuk olacak şekilde malzememiz bitene kadar dizelim.
· Malzeme bitince dışarı sarkan hamuru pilavımızın üzerine katlayalım ve katlı yerleri iyice içeri bastıralım. Hamurun üzerini tereyağı veya margarin ile yağlayalım.
· Eğer badem kalmışsa üzerine serpelim.
· 180 derecelik ısınmış fırında kızarıncaya kadar pişirelim.
· Servis tabağına ters çevirerek sıcak servis yapalım.
Şekerpare harika görünüyor. ellerinize sağlık
YanıtlaSilYaptım mükemmel oldu:) Elinize sağlık
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor. Deneyecegim mutlaka
YanıtlaSil