KOLAY KREM KARAMEL
KOLAY KREM KARAMEL NASIL YAPILIR? KOLAY KREM KARAMEL TARİFİ Bu tarif bana göre orijinalinden daha hafif ve lezzetli oluyor...Be...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2015/07/kolay-krem-karamel.html
KOLAY KREM KARAMEL NASIL YAPILIR?
KOLAY KREM KARAMEL TARİFİ
Bu tarif bana göre orijinalinden daha hafif ve lezzetli oluyor...Benim en sevdiğim sütlü tatlıdır... Yemek davetlerimde eğer sütlü bir tatlı yapacaksam bu kesinlikle Krem Karamel olur :)
Facebook yemek sayfam Mutfağımdaki Tatlar 'ı ilk açtığımda çok uzun bir süre Krem Karamel sayfamın profil resmi olmuştu :)- MALZEMELER:
- Kremi için:
- 1 litre süt
- 3 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 klasik Türk kahvesi fincanı nişasta
- 1 paket vanilya
- Karameli için::
- 1 su bardağı toz şeker
- Üzeri için:
- İri çekilmiş fındık
- YAPILIŞI:
- Vanilya hariç krem malzemelerini bir tencereye alın.
- Orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.Son aşamada vanilyayı ekleyip karıştırın.
- Bir yandan da karameli yapmak için küçük bir tencere veya tavaya şekeri alın, Şekeri kısık ateşte ara ara karıştırarak, şeker eriyip hafif kırmızı rengi alana kadar eritin. ( Hem muhallebi hem de karameli aynı anda ateşe koyun.)
- Eğer cam kap kullanacaksak kesinlikle kabın KURU olması gerekiyor.Yoksa karameli döker dökmez cam çatlar.Bu ölçüde, bir çoğumuzun evinde bulunan çizgili cam kaselerden 7 adet çıkıyor.
- Kapların dibine SICAK SICAK 1 ' er yemek kaşığı karameli, üzerine de muhallebiyi dökün.
- Oda sıcaklığında Ilındıktan sonra her kasenin üzerini muhallebinin kurumaması için streç film ile örtün ve buzdolabının normal rafında en az 3-5 saat bekletin. ( Bir gece buzdolabında bekletilirse sonuç çok daha başarılı oluyor).
- Eğer çelik krem karamel kapları kullanılacaksa servisten önce kabın altına sıcak bir bez koyup 2-3 dakika bekletelin, karmeli daha iyi kendini kaptan bırakacaktır.
- İyice soğuyan krem karameli ters çevirip, servis tabağına alın.
- Krem karamelin üzerine ve eteklerine dövülmüş fındık serpin.
- AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlık çok güzel bir tarif bu bu şekliyle ,sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim...Sevgiler...
SilNefis görünüyor, sevmemek elde değil bu tatlıyı.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim...Sevgiler...
Silben bu tatlıyı sevmem ama sizin sunum falan çok güzel olmuş elinize sağlık :-))
YanıtlaSilİnşallah bir gün size yaparım..Fikrinizin değişeceğine inanıyorum :shy: Sevgiler...
Siltatlılar zaten harika da ben o kaşıklara da ayrıca bi bayıldım
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :smile:
SilBen pek hoşlanmam ama eşim çok seviyor. Onun için deneyebilirim
YanıtlaSilÇok severim ama kalıptan çıkarmada sorun yaşadığım için fazla denemedim. Elinize sağlık, sevgiler..
YanıtlaSilhttp://bizimmutfakdan.wordpress.com/
Çok teşekkür ederim :smile: Sevgiler...
SilNefis görünüyor.. Ellerinize sağlık...:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel ve çok hafif bir tatlı.Nefis görünüyor.Sevgiler
YanıtlaSilYumurtasının az oluşu dikkatimi çekti güzel bir tarif deneyeceğim kesinlikle ellerinize sağlık...
YanıtlaSilEvet yumurta da kokmaz ayrıca...
SilTeşekkürler :smile:
Elinize sağlık (:
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :smile:
SilÇok güzel görünüyor...Ellerine sağlık..
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :smile:
SilValla kolayını da zorunu da çok bilmiyorum ama, önüme geldiğinde anında hüpletiyorum :))
YanıtlaSil