YÖRSAN İLE İFTAR SOFRAM | Mutfak Ve Tatlar

YÖRSAN İLE İFTAR SOFRAM

  YÖRSAN İLE İFTAR SOFRAM Ramazan birlik ve bereket ayıdır... Ailemi ve dostlarımı iftar soframda ağırlamaktan, onlarla bu maneviyatı...


 YÖRSAN İLE İFTAR SOFRAM
Ramazan birlik ve bereket ayıdır... Ailemi ve dostlarımı iftar soframda ağırlamaktan, onlarla bu maneviyatı yaşamaktan  mutlu olurum...Misafirlerim için gün boyu tatlı bir telaşım başlar...Özenerek ikramlarımı ve soframı hazırlamaya çalışırım..." Ellerinize sağlık ,çok güzel olmuş" dediklerinde  tüm yorgunluğumu unuturum...

Bana göre sonucun başarılı olması kullanılan ürünlerin kalitesine bağladır...Süt ve süt ürünlerinde tercihim “Doğallık, lezzet, geleneksellik ve ustalık“la özdeşleşen bir marka olan YÖRSAN' DIR...Yörsan  50 yıllık köklere sahip bir marka...2015 yılı başında Yörsan’ın logosunu yeniledi ve yeni logo ile Yörsan rengini gün doğumundan alan turuncu renge geçiş yaptı....Yörsan, geleneksel lezzetleri Türkiye’nin dört bir yanında yeni logosu ve yeni görsel tasarımlarıyla buluşturmaya devam ediyor...

Yörsan' ın  Türkiye’nin ilk kaymaklı tava yoğurdu, ilk ev tipi yoğurdu, ilk kültürlü beyaz peynirini hayata geçiren marka olduğunu biliyor muydunuz?

Yörsan yöresel peynirlerde en çok çeşidi olan ve bu kategorinin lideri markadır...

Başarımın sırrı YÖRSAN...Beni hiç yanıltmadı...
Teşekkürler YÖRSAN hayatımıza kattığınız lezzetler için...


Menü:
İftariyelik
Pirinç Çorbası
Ege salatası
Köz Patlıcanlı Patates Köftesi ( Yoğurt sos ile)
Etli Sarma
Acılı Ezme
Peynirli Köz Kırmızı Biber Sarmaları
Kuru Kayısı Kuru Üzüm Hoşafı
Paşazade( Osmanlı Mutfağından)
Havuçlu Bezelyeli Pilav
Güllaç
Pide
Ayran
İftariyelik:
Hurma
Kuru kayısı
Kurutulmuş domates şekerlemesi
Pastırma
YÖRSAN Kaymak
Petek bal
YÖRSAN Köy Peyniri
YÖRSAN Tam Yağlı Peynir

PİRİNÇ ÇORBASI
MALZEMELER:
7 su bardağı et suyu
1 çay bardağı pirinç
 2 adet domates
1/4 bağ maydanoz
1 adet limon
2 yemek kaşığı YÖRSAN Tereyağı
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı  tuz
YAPILIŞI:
Et suyunu bir tencereye alın ve pirinci ilave ederek kaynatın
Pirinçler iyice açılana kadar pişirmeye devam edin.
Başka bir tavada tereyağını eritin
İçine domatesleri rendeleyin ve biraz kavurun.
Daha sonra üzerine pirincin suyundan 2 fincan kadar ekleyin ve pişmeye bırakın.
Pişen sosun içine baharatları ilave ederek pirincin üzerine boşaltın.
İki dakika daha kaynattıktan sonra kaselere alın.
Üzerine limon suyu ve kıyılmış maydanoz dökerek servis yapın.
AFİYET OLSUN

HELLİM PEYNİRLİ EGE SALATASI
MALZEMELER:
1 demet kıvırcık salata
1 demet roka
yarım demet dereotu
yarım demet tere
yarım demet maydanoz
yarım demet taze nane
( arzuya göre taze fesleğen- kuzu kulağı- mısır- siyah ve yeşil zeytin)
1 portakal
nar - ceviz
1 paket YÖRSAN Hellim Peyniri
Sosu için::
yarım tatlı kaşığı hardal- limonsuyu- 2-3 kaşık nar ekşisi- yeterince zeytinyağ ve tuz
YAPILIŞI:
Tüm yeşillikleri doğrayın.( Vitamin değerlerini yitirmemesi ve kararmaması için elle parçalayın.)
Portakalı küp küp doğrayın. Salatayı servis tabağına alıp, arzuya göre mısır, nar va ceviz serpin.
Hellim peynirini önceden biraz tuzunu alması için sütte bekletin.
Daha sonra peyniri dilimleyip 1 kaşık sıvı yağ da teflon tavada kızartıp salatanın üzerine yerleştirin. Sosu döküp, karıştırın.
AFİYET OLSUN

KÖZ PATLICANLI PATATES KÖFTESİ
MALZEMELER:
2 adet patlıcan
3 adet haşlanmış patates
2 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek  kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı un
100 gr. YÖRSAN Kaşar Peyniri
tuz- karabiber- kırmızı toz biber
Kızartmak için:
sıvı yağı
Üzeri için:
 galeta unu
Servis için:
1 kase YÖRSAN Ev Tipi Yoğurt
1 tutam dereotu
1 diş sarımsak
 tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Patlıcanları közleyin. Kabuklarını temizleyip ince kıyım doğrayın.
 Bir kabın içine patatesleri rendeleyin.
Üzerine  doğranmış köz patlıcan, rende kaşar, galeta unu, nişasta, un ve baharatları ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilave edebilirsiniz.
Harcı 1 saat kadar üzeri kapalı bir biçimde dolapta dinlendirin.
Harçtan parçalar koparıp yuvarlayın. Üzerine bastırıp yassı köfteler elde edin.
Bir kabın içine galeta ununu alın ve köfteleri tamamen galeta ununa bulayıp kızgın sıvı yağda kızartın.
Servis tabağına fazla yağını alması için havlu kağıt serin ve kızarın köfteleri çıkarın.
Sarımsağı rendeleyin ve tuz ile ezin. ev tipi yoğurdu ekleyip çırpın. İnce kıyım doğranmış dereotunu  ilave edip karıştırın. Üzerine zeytinyağı gezdirin.
Sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN

PEYNİRLİ KÖZ BİBER SARMALARI
MALZEMELER:
Közlenmiş kırmızı biber
YÖRSAN Tam Yağlı Peynir
dövülmüş ceviz
Sosu için:
zeytinyağı
sirke
sarımsak
tuz
maydanoz
YAPILIŞI:
Közlenmiş biberleri büyüklüğüne göre boydan  2 veya 3' e bölün.
Geniş kısmın uç tarafına yeteri kadar peynir ve ceviz koyup rulo şeklinde sarın.
Maydanoz dalıyla  ortalarından bağlayıp servis tabağına alın.
Üzerine sos malzemelerini karıştırarak dökün.
AFİYET OLSUN

ETLİ YAPRAK SARMA
MALZEMELER:
300 gr salamura asma yaprağı
2 adet orta boy kuru soğan
300 gr dana kıyma
1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı svıyağ
Çeyrek demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet orta boy domates
Tuz
karabiber, toz kırmızı biber, kuru nane
3 su bardağı kaynar su
Sosu için::
1 yemek kaşığı YÖRSAN Tereyağı
1 adet küçük boy kuru soğan
1 adet  domates
Servis için:
YÖRSAN Tava Yoğurt
YAPILIŞI::
Salamura yaprakları tuzunu atması için yaklaşık 10 dakika kaynatıp soğuk sudan geçirin ve süzün.
Soğanı ve maydanozu ince kıyım doğrayın.
Domatesleri rendeleyin, pirinci ılık suda yıkayarak süzün.
Pirinç, kıyma, baharatlar ve diğer tüm malzemeyi  geniş ve derin bir kaba alıp güzelce yoğurun.
Asma yaprağını damarları yukarı gelecek şekilde  düz bir zemine serin ve yeteri kadar iç  malzemen koyun. Yanları hafifçe içe katlayın ve rulo şeklinde sıkıca sarın. her iki yanına serçe parmağınızla içe doğru bastırın. (Pişerken yanlardan çıkmasın diye).
Sosu için; bir tencereye   tereyağını alıp eritin. Rende soğanı ekleyip kavurun. Üzerine rende domatesi ve tuz ilave edip kavurun.
Sardığınız sarmaları  sosun üzerine dizin. Sarmaların açılmaması için üzerine tabak kapatın.
Suyu tabağın kenarındaki boşluktan tencereye koyun Orta ateşte yaklaşık 35-40 dakika  pişirin. Yoğurt ile servis yapınız.
AFİYET OLSUN
ACILI EZME
MALZEMELER.
4 adet domates
2 sivri biber (Tercihen acı)
2 adet soğan
2 diş sarımsak
yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber veya isot
yarım limonun suyu
yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
 arzuya göre nar ekşisi
YAPILIŞI:
 Önce rondoya  soğanları   atarak incecik olana kadar çekin.
Soğanın  suyunu sıkarak karıştırma kabına alın
 Ardından sivri biber, kırmızı biber, sarımsak ve maydanozu atarak onları da minik parçalayın ve soğanların üzerine alın.
 Domatesi rondodan geçirin  ve karıştırma kabına alın.
 Salça, baharatlar, limon, nar ekşisi  ve zeytinyağını da ilave ederek karıştırın.
 Ezmeyi  tel süzgece koyup suyunu süzdürün.,(Posa gibi olmaması için ben suyunu çok fazla süzdürmüyorum).
Servis tabağına alıp süsleyin.
AFİYET OLSUN
KURU KAYISI KURU ÜZÜM HOŞAFI
MALZEMELER:
1,5 su bardağı kuru kayısı
1 çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı şeker
bir kaç adet karanfil
limon suyu
YAPILIŞI:
Kuru kayısıyı yıkayıp 2 veya 3'e kesin.
Kuru üzümleri yıkayıp süsün.
Bir tencereye kuru meyveleri ve karanfili  alın ve  hafif yumuşayınca üzerine şekeri ilave edin.
Kayısılar yumuşayıp üzümler şişince bir kaç damla  limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
AFİYET OLSUN

PAŞAZADE ( Osmanlı Mutfağı)
MALZEMELER:
1 kilo yağsız,sinirsiz kuşbaşı et (tranç)
3-4 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
5 adet domates
5 adet sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
tuz- karabiber
5 adet patlıcan yeterince sıvı yağ
250 gr YÖRSAN Kaşar Rendesi
Kızartmak için:
Sıvıyağı
YAPILIŞI:
İnce kıyım soğanlar ve sarımsakları et ile birlikte sıvı yağda pembeleştirin.
Salça, kabukları kesilmiş, küp küp doğranmış domates ve halka halka kesilmiş biberleri ekleyip kavurun. Yeterince baharat ve sıcak su ilave edin.
Etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu arada patlıcanları alacalı soyun ve kuşbaşı doğradıktan sonra tuzlu suda bekletin.
Durulayıp, kurulayın ve kızgın sıvı yağda kızartın.
Pişen etleri ocaktan alın ve patlıcanlarla karıştırarak fırın kabına yayın..
Üzerlerine kaşar rendesini serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin ve kaşar eriyinceye kadar pişirin.
Sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN

 AFİYET OLSUN 
HAVUÇLU BEZELYELİ PİLAV
MALZEMELER:
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı YÖRSAN Tereyağı
4 su bardağı sıcak su
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı haşlanmış havuç
YAPILIŞI:
Pirinci sıcak suda ıslatıp yarım saat  kadar bekletin. Pirinci güzelce yıkayıp süzün.
Tereyağını tencerede eritip pirinci ve tuzu yağda 5 dakika kadar kavurun.
Sıcak suyu kavrulan pirincin üzerine dökün.
Pilav suyunu çekince haşlanmış bezelye ve haşlanmış küp küp doğranmış havucu ilave edip yavaşça karıştırın.
Birkaç dakika sonra ocağın altını kapatıp tencerenin üzerine kağıt havlu sererek servis edene kadar bekletin.
AFİYET OLSUN
İftar soframızın içeceği YÖRSAN ayran...Mis gibi soğuk soğuk içimizi ferahlattı...

Ramazan sofralarının vazgeçilmezi
GÜLLAÇ
MALZEMELER:
8 adet güllaç yaprağı
1 litre YÖRSAN Süt
2 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı gül suyu
Arası için:
1 kase dövülmüş ceviz- fındık- antep fıstığı
YAPILIŞI:
Süt ve şekeri bir tencereye alın, şeker eriyinceye kadar kaynatın. Gül suyunu ekleyip ılınmaya bırakın. ( Süt sıcak olursa güllaç hamur olur).
Derin bir tepsiye sütün yarısını alın.
Tek tek güllaç yapraklarını  tepsideki süte güzelce bulayıp  servis edeceğiniz tepsiye dizin.
Tepsiye dizerken her yaprağın üzerine  yarım kepçe daha süt dökün.
Tepsiye 4 adet güllaç yapraklarını dizdikten sonra  üzerine  ceviz serpin.
kalan diğer güllaç yapraklarını da aynı işlemden geçirin.
Tepside kalan sütü  üzerine dökün ve dinlenmeye bırakın.
Üzerini arzuya göre süsleyin. ( Ben kiraz şekeri, dövülmüş antep fıstığı ve nane yaprakları ile süsledim).
2- 3 saat dinlendikten sonra dilimleyerek servis yapın
AFİYET OLSUN






DAHA FAZLA LEZZET

yörsan tereyağı 3394799039559734960

Yorum Gönder

  1. Harika bir sofra hazırlamışsınız,ellerinize sağlık.Yörsan,,benim de güvenle kullandığım ürünler...

    YanıtlaSil
  2. Muhteşem bir menü,nefis lezzetler..Ellerinize sağlık..Yörsan sofranızın lezzetine lezzet katmış..Beğendili köftenin lezzetini çok merak ettim,hemen dneyeceğim..

    YanıtlaSil
  3. Yörsan'la ve marifetli ellerinizle harika bir sofra donatmışsınız...Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Selma'cığım ellerine kollarına sağlık..Menü ve masa harika görünüyor..Yörsanı biz de severek kullanıyoruz..Afiyetler olsun.Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim teşekkür ederim...O yüzden güvenerek kullanıyor ve öneriyorum Yörsan'ı...Sevgiler..

      Sil
  5. Ne güzel bir sofra hazırlamışsınız, yemekler bir harika, hepsi ayrı güzel.. Köz patlıcanlı patates köfteniz çok hoşuma gitti,Tek tek özenle seçilmiş, hazırlanmış yemekler. Sevdiklerinizle bir arada afiyetle yiyin. Yörsan bizlerin mutfağına güvenle soktuğumuz bir marka.Sevgiler...))

    YanıtlaSil
  6. Yuvamızdan huzur, soframızdan bereket eksik olmasın.

    YanıtlaSil
  7. harika bir sofra hazırlamışsınız ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Harika bir sofra oluşturmuşsunuz, Yörsan ürünlerini severek tüketiyoruz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim...Evet markaya güven şart

      Sil
  9. Harika bir sofra :) Ellerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
  10. bu sofralara çok bayıldım hepside birbirinden güzel ve iştah verici olmuş. bilgilendirme için teşekkürler.

    http://microsoftteknolojileri.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. Yörsanla harika bir iftar sofrası olmuş,elinize sağlık. Sevgiler.
    Bizim Mutfak-Aysel
    http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  12. muhteşem bir sofra olmuş elinize sağlık :-))

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize sağlık ,harika bir iftar sofrası hazırlamışsınız ....

    YanıtlaSil
  14. Of bayıldım, saray sofrası gibi olmuş maşallah (:

    YanıtlaSil
  15. Mükemmel bir menü,nefis lezzetler..hepsi özenle hazırlanmış görüntü kalitesi süper Ellerinize sağlık..Allah bereketini artırsın.Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. ellerinize sağlık bayıldım sofranıza herşey mükemmel görünüyor köz patlıcanlı patates köftesini mutlaka deneyeceğim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim...Tavsiye ederim...Sevgiler

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim...Tavsiye ederim...Sevgiler

      Sil
  17. Çok Şık ve göz kamaştırıcı Yörsan ile tariflere bayıldım emeğine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  18. mutlu sofralarda tüketmek dileğiyle ;)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item