SEZON PİRİNÇ
İlknur'un Dünyası ' nın daveti üzerine Anadolu Yakasında Queen Hotel de Sezon Pirinç lansmanında güzel bir kahvaltıdaydık... Se...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2015/04/dunyas-nn-daveti-uzerine-anadolu.html
İlknur'un Dünyası' nın daveti üzerine Anadolu Yakasında Queen Hotel de Sezon Pirinç lansmanında güzel bir kahvaltıdaydık...
Sezon markasının İletişim Danışmanı Melis Erdoğan ve Basın Danışmanı İrem Özdemir Sezon Pirinç ürünleri hakkında bizleri bilgilendirdiler...
Pirinç, bizim işimiz !
Sezon pirinç ,Tayland'dan , Hindistan ,Türkiye ,İtalya ve ABD'ye kadar
dünyanın her tarafından aldığı ve Edirne İpsala'daki benzersiz modern
tesislerinde işlediği çok değişik türlerdeki pirinçleri ,dünyanın her bir
tarafına pazarlayan , Türkiye'nin Küresel pirinç üreticisidir…
Üretim süreci ,Sezon Pirinç'in entegre tesislerinde,çeltiğin çelik
silolara girişiyle başlayarak ,hiç el değmeden ,tamamen kapalı hijyenik sistem
içinde paketlemeye kadar sürer .
Bizlerin sağlıklı pirinç ile tanışmamız
ve yepyeni lezzetler yaratmamız , sevdiklerimizle sağlıklı bir şekilde
paylaşmamız için uğraşan bir firma Sezon
Pirinç…
Sezon markası 10 çeşit Prinçle artık bizlerle beraber!
Pirinç yağsız olduğundan, hastaların beslenmesinde önemli yer alır. Ayrıca
tansiyon düşürücü özelliği vardır. Sodyum ve potasyumdan yoksundur. Dolayısıyla
böbreklerinden, kalp yetersizliğinden ve ödemden rahatsız olanlar için eşsiz
bir besin kaynağıdır. Kepekli pirinçte B1, B2, B6, PP, E ve F vitaminlerinden
başka potasyum, fosfor, kalsiyum, flor gibi değerli madenler ve 12 çeşit amino
asit bulunur. 100 gr. pirinç 360 kalori içerir. Pirinç sıvıyı kendine çeken bir
tahıldır. Bu nedenle dokulara yerleşmiş olan tuzu da beraberinde sürükleyerek
bedeni toksinlerden arındırır. Böylece dolaşım sisteminin, kalbin ve
böbreklerin yükünü hafifletir.
Sezon Pirinç bazılarınız tarafından yeni bir firma olarak algınsa
da Sezon Pirinç A.Ş, gıda sektöründe
faaliyet göstermek üzere 1950 yılında M. Kemal Erdoğan tarafından kurulmuş olup
1983 yılından itibaren Sezon markası ile piyasada yer almaktadır.
Sezon Pirinç A.Ş 2000 yılından
beri Türkiye'de pirinç üretiminin merkezi sayılabilecek Edirne- İpsala’daki
fabrikasında faaliyetlerini sürdürmektedir. 15 ton/saatlik kapasitesi ile
Türkiye’nin en büyük çeltik işleme tesislerinden birine sahip olan Sezon Pirinç
A.Ş 2008 yılında paketleme bölümünün de ilave edilmesiyle entegre bir üretim
tesisi haline dönüşmüştür. Bu sayede pirinç, tarlada çeltikten paketlenmiş
ürüne kadar hiç el değmeden otomatik olarak üretilerek tüketiciye sunulmaya
başlanmıştır.
Ürün yelpazesinde calrose, baldo,
basmati, jasmine, osmancık, kırık pirinç, kepekli, risotto, siyah pirinç, kırmızı
pirinç olmak üzere 10 pirinç türü ile toplam 22 değişik tarım ürünü bulunmaktadır.
Tüketicileri farklı tatlarla buluşturmayı amaçlayan niş ürün serisinde 0,5 kg’lık
paketlerle satışa sunula siyah pirinç, kırmızı pirinç, siyah fasulye ve beluga
mercimeği yer almaktadır.