MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI
MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI Meşhur Kemalpaşa tatlısının muhallebi ile hoş uyumu....

Meşhur Kemalpaşa tatlısının muhallebi ile hoş uyumu....
- MALZEMELER:
- yarım
paket Kemalpaşa tatlısı
- 2 su
bardağı su
- 1 su
bardağı toz şeker
- MUHALLEBİSİ
İÇİN:
- 1
litre süt
- 1 su
bardağı toz şeker
- 1 su
bardağı un
- 1 adet
limon kabuğu rendesi
- 75 gr
tereyağı veya margarin
- 1 adet
vanilya
- ÜZERİ
İÇİN:
- Hindistan
cevizi
- YAPILIŞI:
- Bir
tencereye su ve şekeri alın, yalnızca şeker eriyinceye kadar kaynatın.
- Şerbetin
içine Kemalpaşa tatlısını atın ve
tatlının dağılmasına izin
vermeden yumuşayıncaya kadar
pişirin.
- Şerbetin
içinde soğumasını bekleyin.
- Muhallebisi
için:
- Bir
tencereye süt, şeker ve unu alıp karıştırın.
- Orta
hararetli ateşte göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin.
- Ocaktan
almadan limon kabuğu rendesi,yağ ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Daha
pürüzsüz olması için muhallebiyi mikser ile çırpın.
- Kupların
tabanına yeteri kadar Kemalpaşa
tatlısından yerleştirin.( Ben 3 adet kulandım). Üzerine sıcak muhallebiden
dökün ve soğumaya bırakın. ( Dilerseniz kat kat muhallebi ve kemalpaşa
sıralayabilirsiniz).
- Soğuduktan
sonra üzerine bolca Hindistan cevizi serpin. Arzu ederseniz üzerine
yine kemalpaşa tatlısı koyabilirsiniz.
- NOT:
Bu tatlıyı borcam da yapmak isterseniz, 1 paket Kemalpaşa tatlısını paketin
üzerinde yazan tarife göre pişirip soğutun. Tatlıyı borcama dizin ve üzerine muhallebiyi eşit bir
şeklide dökün. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
- AFİYET OLSUN
Nefis oluyor bu tatlı..Kemalpaşa ve muhallebinin uyumu şahane..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilEnfes görünüyor :)
YanıtlaSil