KARNIYARIK
KARNIYARIK Yaz aylarının sanıyorum en sık yapılan patlıcan yemeklerindendir....Bizim evde mutlaka ve mutlaka yanına sade pilav ve...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/07/karniyarik.html
KARNIYARIK
Yaz aylarının sanıyorum en sık yapılan patlıcan yemeklerindendir....Bizim evde mutlaka ve mutlaka yanına sade pilav ve cacık yapılır...Ben patlıcanı kızartarak kullanıyorum, tadı bana daha lezzetli geliyor...Kızartma ağır geliyor derseniz, közleyerek veya haşlayarak da patlıcanı kullanabilirsiniz....
·
MALZEMELER:
·
6 adet patlıcan
·
2 adet soğan
·
2 adet domates
·
2-3 adet sivri biber
· 250 gram kıyma
·
3 yemek kaşığı
zeytinyağı
·
Tuz
·
Karabiber
·
bir tutam maydanoz
·
1-2 diş sarımsak
·
KIZARTMAK İÇİN
·
Sıvı yağı
·
SOSU İÇİN:
·
1 yemek kaşığı
silme salça
·
2 su bardağı sıcak
su- tuz
·
ÜZERİ İÇİN:
·
Domates ve biber
dilimleri
·
YAPILIŞI:
·
Patlıcanları
güzelce yıkayın ve alacalı ( Çizgili)
soyun.
·
Boylamasına ortalarından çok dibe inmeden
kesin.
·
Patlıcanların
acısının gitmesi için 15 dakika tuzlu suda bekletin.
·
Havlu kağıtla güzelce kurulayıp,bol kızgın
sıvı yağda her yüzünü kızartın.
·
Kızaran patlıcanların fazla yağının gitmesi
için havlu kağıt serilmiş bir tabağa alın.
·
Bir tencereye
zeytinyağını alın ve ince kıyım
doğranmış sarımsak ve soğanları pembeleşene kadar kavurun.
·
Kıymayı ekleyin ve eze eze suyunu çekene kadar
kavurun.
·
Minik doğranmış biber ve domatesi ilave edip
pişirin. ( Domatesi rende de kullanabilirsiniz).
·
Baharatlarla
tatlandırın.
·
İnce kıyım
doğranmış maydanozu üzerine serpin ve
ocaktan alın.
·
Patlıcanları bir
fırın kabına dizin.
·
2 kaşık yardımıyla her patlıcanın ortasına
yeteri kadar kıymalı harçtan yerleştirin.
·
Üzerlerine domates
ve biber dilimleri sıralayın.
·
Salça ve tuzu sıcak suda karıştırıp tepsiye
dökün.
·
Önceden ısıtılmış
180 derecelik fırında biberler kızarıncaya kadar pişirin.
·
Sıcak servis yapın.
·
AFİYET OLSUN
bayılırım nefis olmuş, ellerinize sağlık..
YanıtlaSilTeşekkür ederim....
SilÇok güzel bol bol içli karnıyarık .Ellerinize sağlık. yutkunmadan duramadım döyleyeyim.:)
YanıtlaSilg+
Güzel görünüyor. Elinize sağlık.
YanıtlaSilhttp://karacayemektarifleri.blogspot.com/
çok çok severim ellerinize sağlık
YanıtlaSilblogunuzu daha önce takibe almıştım:)
Sevgiler
Çok severim. Eskiden hiç patlıcan yemediğime çok pişmanım.
YanıtlaSil