MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI
MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI Sevgili Özlem Dalgıç Yurtseven'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz..ellerinize sa...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/04/muhallebili-kemalpasa-tatlisi.html
MUHALLEBİLİ KEMALPAŞA TATLISI
Sevgili Özlem Dalgıç Yurtseven'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz..ellerinize sağlık...
·
1 paket kemalpaşa
(50 adet)
·
Muhallebi için:
·
1 litre süt
·
1 su bardağı un
·
1,5 su bardağı
şeker
·
75 gr margarin
·
1 paket vanilya
·
YAPILIŞI:
·
Kemalpaşayı
üzerindeki tarife göre pişirin.
·
Dikdörtgen borcama
dizin ve soğumaya bırakın.
·
Muhallebi için bir
tencereye un ve şekeri koyup karıştırıyoruz.Sütü de ekleyip ocağa alın.
·
Sürekli
karıştırarak göz göz olup kaynayana kadar pisirin.
·
Margarini ekleyip
eriyene kadar karıştırın.
·
Tencereyi ocaktan
alıp vanilyayı ekleyip güzelce
karıştırın.
·
Soğuk
kemalpaşaların üzerine eşit bir şekilde yayın.
·
Üstüne bolca
hindistan cevizi serpip buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletin.(Çok tatlı
sevmeyenler şekeri azaltabilirler.)
·
AFİYET OLSUN
Ellerinize sağlık çok lezzetli bir tatlı tam misafirlik sevgiler...
YanıtlaSil