KADAYIFLI TAHİN HELVALI MUSKA TATLISI Balık menüsü hazırladığımızda genellikle tatlı olarak ne yapsak diye zor karar veririz...Bu ta...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/04/kadayifli-tahin-helvali-muska-tatlisi.html
KADAYIFLI TAHİN HELVALI MUSKA TATLISI
Balık menüsü hazırladığımızda genellikle tatlı olarak ne yapsak diye zor karar veririz...Bu tarif balık menüsü veya canınız tatlı istediğinde yapabileceğiz pratik ve nefis çıtır çıtır bir tatlıdır....Önceden hazırlayıp ikram edeceğiniz anda kızartabilirsiniz...Ben üzerine pudra Şekeri serptim....Arzuya göre çikolata sosu veya tahin kullanabilirsiniz...AFİYET OLSUN
·
MALZEMELER:
·
2 adet yufka
·
150 gram tahin helvası
·
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
·
1 su bardağı çiğ tel kadayıf
·
KIZARTMAK İÇİN :
·
Sıvı yağ
·
ÜZERİ İÇİN:
·
Pudra şekeri
·
YAPILIŞI:
·
İki yufkayı tezgahın üzerine sererek üst üste koyup rulo
şeklinde sarınız. ( Kesimin daha pratik olması ).
·
3
parmak genişliğinde dilimlere kesiniz. (22- 24 adet arası börek elde
edebilirsiniz).
·
Kestiğiniz dilimleri açınız ve tek tek
her biri şeridi muska şeklinde sarmaya başlayınız.
·
Her bir şeridin uç kısmına yeteri
kadar kadayıf, tahin helva ve ceviz koyunuz.
·
Üçgen şeklinde bir sağ...bir sol
köşeye doğru yufka bitene kadar sarınız. (Yalnız,düzgün bir muska şekli elde
etmek için, hep köşelere doğru sarınız).
·
Uç kısımlarını hafifçe suya batırarak
yapıştırınız.
·
Kızmış bol sıvı yağda hafif
pembeleşene kadar kızartınız.
·
Sıcakken üzerine bolca pudra şekeri
serpiniz.
·
AFİYET OLSUN
·
NOT: Çiğ tel kadayıfın yerine
Muhallebili Kadayıf tarifinde kullandığımız kavrulmuş kadayıfı da
kullanabilirsiniz.
Kesme yöntemi çok iyi ve tarif mükemmel. Ellerinize sağlık. Traif için teşekkürler.
YanıtlaSilTarifi açıklamalı vermeniz süper olmuş,çok lezzetli olduğundan eminim.Ellerinize sağlık sevgilerimle:))
YanıtlaSilbunu tahin helvasız rulo sarıp fırınladıktan sonra şerbetliyordum ama blogdan önce :))
YanıtlaSilbu şekilde de acayip ! güzel olmuş çok beğendim
Offff tek kelime ile süper.elinize saglık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :) Sevgiler...
YanıtlaSilBayildim bu tarife cok hos duruyor, tadida eminim güzeldir, en kisa zamanda denemek isterim
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok beğendim tarifinizi.. En kısa sürede deneyeceğim..:)) Sevgiler ..
YanıtlaSilEllerinize sağlık.. Muhteşem bir tarif..Resimlerle çok güzel anlatmışsınız .. Afiyetler olsun..
YanıtlaSilBunu baklava yufkasıyla yapsak ve fırında pişirsek nasıl olur..Birde içindeki çiğ tel kadayıf kızarınca yeteri kadar çıtır oluyormu..??ellerinize sağlık..
YanıtlaSilFırında yaparsanız yufka aralarına yağ sürmek zorundasınız...normal yufka ile süper oluyor...kızartırken kadayıflar da kızarıyor ve çıtır oluyor..nefis bir şey ...lütfen deneyiniz..sıcak sıcak müthiş oluyor
SilTadı çııtır olmuştur ..hımmm..yemiş gibiyim şu an..eline sağlık canım..)
YanıtlaSiltadini düsenemiyorum bilee ellerinizee saglikk harika bir lezzet daha <3
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok hoş görünüyor, bana da beklerim artık sevgiler. g+
YanıtlaSilEllerinize sağlık selma hanım resimleri çok harika çekilmiş eminim ki lezzeti de süperdir çok hoşuma gitti en kısa zamanda deneyeceğim emeğinize sağlık g + yapıldı :)
YanıtlaSilBalık menüsünün üzerine çok nefis olur...Notuma aldım mutlaka deneyeceğim...Ellerinize sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilElinize sağlık.Kadayıflı,tahinli,muska tatlısı üçü bir arada tatlı olmuş :) Sevgiler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık değşik bir lezzet sevgiler..
YanıtlaSilEllerine saglik canim.. Tahin helvasini cok seviyorum.. Bu tarifide denenicekler arasina ekledim..
YanıtlaSil