YANARDAĞ PASTASI Sevgili Fatma Hüseyin Serbest'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz...ellerinize sağlık...
YANARDAĞ PASTASI
Sevgili Fatma Hüseyin Serbest'e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz...ellerinize sağlık...
• MALZEMELER:
• 1 adet kakaolu veya sade pasta
tabanı
• 1 poşet krem şanti
• 1 su bardağı süt
• 1
adet muz
• 7 adet halley
• damla çikolata
• Islatmak için 1 çay bardağı kadar süt
• Üzeri için:
• orman meyveli sos
• nar taneleri
• YAPILIŞI:
• Servis tabağına pasta tabanından 1 tanesini yerleştiriniz.
• Diğer parçayı 8 eşit üçgene kesiniz.(
Sigara böreği keser gibi ).
• Krem şantiyi süt ile çırpınız.
• Krem şantinin içine parçalara bölünmüş halley ekleyiniz.
• Dilimlenmiş muz dilimleri ve damla çikolata ilave ediniz,
• Servis tabağındaki pasta tabanını süt
ile ıslatınız.
• Hazırlanan kremayı pasta tabanının
üzerine tepe şeklinde yerleştiriniz.
• 8 dilim keki de hafif ıslatınız.
• Kremanın üzerine dilimleri
yerleştiriniz.
• Geniş kısımlar yan yana geliyor.
• Sivri uçlar tepede açıkta kalıyor.
• Meyve sosunu paketin üzerindeki tarife
göre hazırlayınız.
•
Pastanın üzerinden dilimlerin arasındaki boşluklara denk gelecek şekilde
sosu dökünüz.
• Yanardağ havası yaratmak için
boşlukların içine nar taneleri serpiniz.
• 1-2 saat dinlendikten sonra
dilimleyerek servis ediniz.
• AFİYET OLSUN
Çok çarpıcı bir güzelliği var. Hanımefendinin ellerine sağlık. Gerçekten bayıldım ..:))
YanıtlaSil