HAVUÇ RÜYASI Tadı portakal tadında...havuç sadece renk veriyor...çok hafif ve lezzetli... Sevgili İREM OFLUOĞLU İRENİMU' ya tarifi...
HAVUÇ RÜYASI
Tadı portakal tadında...havuç sadece renk veriyor...çok hafif ve lezzetli...
Sevgili İREM OFLUOĞLU İRENİMU' ya tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık...
·
MALZEMELER:
·
1 kg havuç
·
2 su bardağı toz şeker
·
4 yemek kaşığı
nişasta (tepeleme)
·
2 paket vanilya
·
1 limon kabuğu
rendesi
·
1 limonun suyu
·
Arası için
·
Pötibör bisküvi
·
YAPILIŞI:
·
Havuçları soyun,
iri doğrayın ve 4 su bardağı suyla haşlayın
·
Haşlanan havuçları
rondodan geçirip püre yapın.
·
Haşlama yaptığınız
suyu (Eksilmişse su ile 4 bardağı tamamlayın) diğer malzemeleri katarak
muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin
·
Havuç püresini de
katıp 1-2 taşım kaynatıp ocaktan alın.
·
Orta boy bir
borcamı suyla ıslatın
·
Ve biraz kremadan
koyun .
·
Bir kat bisküvi
dizin ve üzerine muhallebi dökün.
·
Bu şekilde
istediğiniz kadar kat yapın.
·
Ben küçük kare
borcam kullanarak 5 kat oluşturmayı tercih ettim.
·
Üzerini istediğiniz
biçimde süsleyin (Krem şanti, ceviz, fıstık v.b), dolapta dinlendirip servis
edin.
·
AFİYET OLSUN
Malzemeler zaten güzel. Çok güzel görünüyor ayrıca. Elinize sağlık, size mutlu ve şanslı bir yeni yıl diliyorum.
YanıtlaSilMutlu yıllar..
YanıtlaSilBu vanilya dediginiz ne oluyor
YanıtlaSil