ELMALI TATLI NASIL YAPILIR | Mutfak Ve Tatlar

ELMALI TATLI NASIL YAPILIR

ELMALI TATLI Öncelikle şu sofranın güzelliğine bakar mısınız; şa ha ne...Menü, zeytinyağlı firınlanmış kırmızı biber dolması... su böreğ...


ELMALI TATLI
Öncelikle şu sofranın güzelliğine bakar mısınız; şa ha ne...Menü, zeytinyağlı firınlanmış kırmızı biber dolması... su böreği..arpa şehriyesi salatası... tahinli file bademli kurabiye.... mayalı kıymalı kete ....elmalı kremalı pasta.... gazete tatlısı....Sevgili takipçim Şadıuman Bal'ın teyzesinin çay masası.... Ellerinize sağlık...Trabzon'a sevgiler...



·         MALZEMELER:
·         9 adet elma
·         9 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
·         Dövülmüş ceviz veya fındık
·         tarçın
·         2-3 paket pötibör bisküvi ( Sade veya kakaolu)
·         KREMASI İÇİN:
·         3 su bardağı süt
·         2 yemek kaşığı un
·         4 yemek kaşığı toz şeker
·         1 poşet sade toz krem şanti
·         Bisküvileri ıslatmak için:
·         Süt
·         YAPILIŞI:
·         9 adet elmanın kabuklarını oyalım.
·         İkiye bölüp çekirdek yataklarını çıkaralım.
·         Elmaları yayvan bir tencereye  iç kısımlar yukarı gelecek şekilde yan yana dizelim.
·         Her elmanın ortasına tepeleme 1 yemek kaşığı toz şeker koyalım.
·         1 su bardağı su ekleyelim.
·         Elmaların dağılmasına izin vermeden pişirelim. ( Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika yeterli gelir sanıyorum).
·         Dikdörtgen bir borcamın altını kaplayacak kadar ceviz yada fındığı  tarçınla karıştırıp serelim.
·         Pötibör bisküvileri süt ile ıslatıp tepsiye iki kat dizelim.
·         Üzerlerine  elmaların yuvarlak kısmı üste gelecek şekilde dizelim
·         Kreması için;
·         3 su bardağı süt,  2 kaşığı  un, 4 yemek kaşığı  şekeri bir tencereye alalım ve muhallebi kıvamında pişirelim.
·         Ilınmaya bırakalım.
·         Ilınan muhallebinin içine  toz krem şantiy ekleyip mikser ile çırpalım.pişiriyoruz
·         Kremayı elmaların üzerini kaplayacak şekilde dökelim.
·         Dilediğiniz gibi üzerini süsleyebilirsiniz.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

VİŞNELİ İRMİK TATLISI

VİŞNELİ İRMİK TATLISI Hafif bir tatlı tarifi...Ben bu kez vişne suyu kullandım...Servis esnasında üzerine dondurucudan çıkardığım vişne ile sos hazırladım...Misafirlerim çok beğendiler..Umarım ...

AŞURE

AŞURE NASIL YAPILIR? AŞURE TARİFİ AŞURE Muharrem ayının 10’uncu günü olan aşure günü başlıyor... Bu mübarek günün kutsiyeti nereden kaynaklanıyor ve aşure gününü sadece ‘tatlı’ olarak geçirmeme...

HELVA-YI HAKANİ / BALLI HELVA

HELVA-YI HAKANİ / BALLI HELVA Doors Akademi Arçelik Mutfağında AnavarzaBal etkinliğinde yaptığımız Osmanlı mutfağından harika bir Ballı Helva tarifi...Müthiş bir şey oldu...Tek kelime ile bayıldık...

Önceki Kayıt ŞIK SALATA
Sonraki Kayıt TARÇINLI KURABİYE

Yorum Gönder

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item