SİRKELİ BÖREK | Mutfak Ve Tatlar

SİRKELİ BÖREK

SİRKELİ BÖREK Kahvaltı ve ikindi çayları için uygun bir tariftir...Şimdiden  gelecek soruları biliyorum ve yanıtlıyorum :) Hayır, hamur...



SİRKELİ BÖREK
Kahvaltı ve ikindi çayları için uygun bir tariftir...Şimdiden  gelecek soruları biliyorum ve yanıtlıyorum :) Hayır, hamurumuz sirke kokmuyor, limon suyu ekşi bir tat yapmıyor...İçi yumuşak dışı kıyır, harika böreklerimiz ...Herhangi bir iç malzeme kullanabilirsiniz...İç malzeme kullanmadan  boş olarak ta kızartabilirsiniz...


·         MALZEMELER:
·         2 adet yumurta
·         1 su bardağı yoğurt
·         yarım çay bardağı sirke
·         1 tatlı kaşığı limon suyu
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         1 paket kabartma tozu
·         3,5- 4 su bardağı un
·         İç malzemesi için:
·         peynir
·         Kızartmak için :
·         Sıvı yağ
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabının içine yumurtaları, yoğurt, sirke ve limon suyunu alalım, karıştıralım.
·         Üzerine  azar azar unu ve kabartma tozunu  ekleyelim.
·         Tuzu ilave edelim.
·         Ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım
·         Tezgaha un serpelim.
·         Hamuru merdane yardımıyla çok inceltmeden açalım.
·         Ben komposto kasesi ile yuvarlaklar kestim.
·         Sizler dilediğiniz şekillerde kesebilirsiniz.
·         Kestiğimiz yuvarlağın  üzerine  peynir koyalım. (Maydanoz da ilave edebilirsiniz. Evde kalmadığı için ben kullanmadım.)
·         Ve ikiye katlayalım.
·         Uç kısımlarının açılmaması ve dekorlu olması  için uçlarını çatal bastırarak kapatalım.
·         Kızgın sıvı yağda böreklerin her iki yüzünü kızartalım.
·         Kızaran börekleri havlu kağıt serilmiş servis tabağına alalım.
·         Tercihen sıcak servis yapalım.

·         AFİYET OLSUN






DAHA FAZLA LEZZET

PATATES KÖFTESİ

PATATES KÖFTESİ Patates öyle bir sebze ki, girdiği her tarife muhteşem bir lezzet katıyor. ·         MALZEMELER: ·     &nb...

BAMYA KIZARTMASI

BAMYA KIZARTMASI Çevremde tanıdığım bir çok insan bamya sevmez. Ben bol limonlu bol domatesli zeytinyağlı bamya yemeğini çok severim,tabii yanında bir de  çoban salatası olmalı bana göre. ...

PATLICAN PANE

PATLICAN  PANE Patlıcanın her çeşidini seven biri olarak "Patlıcan Pane " tarifini de beğendim. Dışı çıtır çıtır içi yumuşak hoş bir tat) MALZEMELER: 2 adet patlıcan 2 adet yumurta...

Önceki Kayıt SALÇALI BİFTEK

Yorum Gönder

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item