MUSKA BÖREK | Mutfak Ve Tatlar

MUSKA BÖREK

MUSKA BÖREK Yapımı çok zevkli, maliyeti az çıtır bir börek tarifidir. Sos malzemesinde sıvı yağ yerine sadece tereyağı veya margarini e...

MUSKA BÖREK
Yapımı çok zevkli, maliyeti az çıtır bir börek tarifidir. Sos malzemesinde sıvı yağ yerine sadece tereyağı veya margarini eriterek de kullanabilirsiniz...Ben patatesli bir iç malzeme hazırladım, her türlü iç malzeme ile yapılabilir...Yufkaları üst üste koyup rulo şeklinde sarıp dilediğiniz büyüklükte kesip şeritler elde edebilirsiniz. Bu kesim daha pratik bir yöntemdir...AFİYET OLSUN...



·         MALZEMELER:
·         3 adet yufka
·         Sosu için:
·         1 çay bardağı sıvı yağ
·         1 çay bardağı su
·         İç malzemesi için:
·         4 adet patates
·         1 adet kuru soğan
·         tuz- karabiber- pul biber
·         Üzeri için
·         Yumurta sarısı
·         susam- çörek otu
·         YAPILIŞI:
·         Patatesleri haşlayalım.
·         Sıcakken ezelim ve içine ince kıyım doğranmış soğanı ilave edelim.
·         Baharatlarla tatlandıralım.
·         1. yufkayı tezgaha serelim ve dilediğimiz büyüklükte şeritler halinde keselim.
·         Bizim yufkalar büyük olduğundan  ben 10 parçaya kestim.
·         Her bir şeridin üzerine yumurta fırçası yardımıyla sostan yeteri kadar sürelim.
·         Şeridin uç kısmına iç malzemeden koyalım.
·         Muska şeklinde sarmaya başlayalım.
·         Üçgen şekilde  köşelere doğru bir solköşeye,
·         Bir sağ köşeye yufkayı katlayalım.( Mutlaka köşelere denk gelsin.)
·         Ve bu işlemi yufka bitene kadar tekrarlayalım.
·         Muska şeklimiz hazırdır.
·         Börekleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizelim.
·         Üzerine yumurta sarısı sürelim.
·         Susam ve çörek otu serpelim.
·         Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında  üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.

·         AFİYET OLSUN

·         1. yufkayı tezgaha serelim ve dilediğimiz büyüklükte şeritler halinde keselim.

·         Bizim yufkalar büyük olduğundan  ben 10 parçaya kestim


·         Her bir şeridin üzerine yumurta fırçası yardımıyla sostan yeteri kadar sürelim.

·         Şeridin uç kısmına iç malzemeden koyalım.


·         Üçgen şekilde  köşelere doğru bir sol köşeye,


·         Bir sağ köşeye yufkayı katlayalım.( Mutlaka köşelere denk gelsin.)
·         Ve bu işlemi yufka bitene kadar tekrarlayalım.


·         Muska şeklimiz hazırdır.


·         Börekleri yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizelim.


·         Üzerine yumurta sarısı sürelim.
·         Susam ve çörek otu serpelim.
·         Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında  üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.


·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

KETE

Kıyır kıyır bir çörek  KETE  Sivaslı Minik Serçe ' ye tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz ellerinize sağlık:)) HATİCE TEYZENİN EV YEMEKLERİ / SİVAS  MALZ...

MİDYE BÖREK

MİDYE BÖREK  MALZEMELER: 2 adet yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı ılık sütyarım paket yaşmaya1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şekeralabildiğince un ( Benim ç...

BANYOLU BÖREK

MÜKEMMEL PRATİK BİR BANYOLU BÖREK BÖREK MALZEMELER: 6 adet yufka 1 paket tereyağ veya margarin 300 gr kıyma 2 adet kuru soğantuz. karabiber- pulbiber- sıvıyağÜZERİ İÇİN: Yumurta sarısıYAPILIŞI...

Yorum Gönder

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item