ŞEKERPARE | Mutfak Ve Tatlar

ŞEKERPARE

ŞEKERPARE Geleneksel bayram tatlılarımızdandır Şekerpare. Adı bana hep sıcak  gelmiştir. İçten sevgi gösterisi gibi :) Bu tarifte ...




ŞEKERPARE
Geleneksel bayram tatlılarımızdandır Şekerpare. Adı bana hep sıcak  gelmiştir. İçten sevgi gösterisi gibi :) Bu tarifte hamurunda irmik yerine fındık kullanıyoruz. Fındık seviyorsanız denemenizi öneririm. Püf noktası tatlıyı mutlaka sıcak fırına vermenizdir, soğuk fırında yayılır :(
GÜZEL NİCE BAYRAMLARA...

      ·                       MALZEMELER:
·                   Hamuru için:
·                   250 gr oda sıcaklığında tereyağı veya margarin
·                   1,5 su bardağı pudra şekeri
·                   2 adet yumurta
·                   200 gr ince çekilmiş fındık
·                   yarım su bardağı sıvı yağ
·                   1 paket vanilya
·                   1 paket kabartma tozu
·                   5 su bardağı un
·                   ŞERBETİ İÇİN:
·                   5 su bardağı şeker
·                   5 su bardağı su
·                   yarım limon
·                   ÜZERİ İÇİN:
·                   Yumurta sarısı
·                   YAPILIŞI:
·                   Öncelikle şerbeti hazırlayalım.
·                   Kaynamaya başladıktan sonra 7-8 dakika daha kaynatıp, şerbeti soğumaya bırakalım.
·                   Hamuru için;
·                   Oda sıcaklığındaki yağa tüm hamur malzemelerini ekleyip güzelce yoğuralım.
·                   Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım.
·                   İster yuvarlak ister oval şekiller verelim.
·                   Yağlamış fırın tepsisine dizelim.
·                   Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
·                   Yuvarlak şekil vereceksek ortalarına birer adet tane fındık koyalım.
·                   Oval şekil vereceksek yumurta sarısı sürdükten sonra üzerlerini  boylamasına çatal ile çizelim.
·                   Önceden ısıtılmış SICAK FIRINA 180 derecede üzerlerine kızarıncaya kadar pişirelim.
·                   Tatlının ilk sıcaklığı çıktığında üzerlerine soğuk şerbeti dökelim.
·                   Şerbeti çekince servis edelim.
·                   AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

UN HELVASI

UN HELVASI TARİFİ UN HELVASI Semanın kapılarının sonuna kadar açılıp rahmetin sağanak yağdığı böyle bir gecede Allah tüm  dualarımızı ve ibadetlerimzi kabul etsin. Hayırlı kandiller... MAL...

PORTAKALLI İRMİK HELVASI

PORTAKALLI İRMİK HELVASI NASI YAPILIR PORTAKALLI İRMİK HELVASI  Ben portakalı tatlılara çok yakıştırıyorum...Portakal kabuğu rendesini bir çok kek ve kurabiye tariflerinde kullanırım..İrmik ...

BALKABAKLI TOPLAR

BALKABAKLI TOPLAR BİSKÜVİLİ BALKABAĞI NASIL YAPILIR? BALKABAĞI Bu hafta o kadar çok balkabağı tatlısı pişirdim ki bir kısmını ayırıp püre haline getirdim.. İçine bisküvi ve ceviz kat...

Yorum Gönder

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item