KAKAOLU PORTAKAL SOSLU REVANİ Ben Revaniye her zaman kakao ve şerbetine ise portakal suyu ilave etmeyi tercih ediyorum. Bambaşka bir ...
KAKAOLU PORTAKAL SOSLU REVANİ
Ben Revaniye her zaman kakao ve şerbetine ise portakal suyu ilave etmeyi tercih ediyorum. Bambaşka bir aroma katıyor. Genelde de bir çok kek, kurabiye ve tatlılara limon veya portakal kabuğu rendesi kullanmayı ihmal etmem. Meyve tadı tatlıları daha hafifleştiriyor gibi gelir bana. Sizler tercih etmezseniz kakao ve portakal suyu kullanmayabilirsiniz. Yaz ayında da her markette portakal bulmak mümkündür.Afiyetler olsun :)
·
MALZEMELER:
·
4 adet yumurta
·
4 Türk kahvesi fincanı toz şeker
·
4 Türk kahvesi
fincanı yoğurt
·
1 çay bardağı sıvı
yağ
·
4 Türk kahvesi
fincanı irmik
·
4 Türk kahvesi
fincanı un
·
1,5 paket kabartma
tozu
·
1 limon kabuğu
rendesi
·
2 yemek kaşığı
kakao
·
ŞERBETİ İÇİN:
·
4,5 su bardağı su
·
4,5 su bardağı toz
şeker
·
çeyrek limon suyu
·
yarım portakal suyu
·
yarım portakal
kabuğu rendesi
·
YAPILIŞI:
·
İlk önce şerbeti
yapalım.Tencereye şeker ve suyu koyup
kaynatalım. Kaynamaya başladıktan sonra 8- 10 dakika daha kaynatalım.
·
Limon suyunu
katalım.
·
Altını
kapattığımızda portakal suyunu ve portakal kabuğu rendesini ilave
edelim.Soğumaya bırakalım.
·
Karıştırma kabına
yumurtaları kıralım, mikser yardımıyla köpürene kadar çırpalım.
·
Şekeri ekleyip, yoğurt kıvamına gelene kadar
çırpmaya devam edelim.
·
Yoğurt, ve sıvıyağ
ve limon kabuğu rendesini ekleyip,
çırpmaya devam edelim.
·
Elenmiş un ve
kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
·
İrmiği ilave edelim
ve mikserin düşük ayarında karıştıralım.
·
Eğer kakao katmak
isterseniz, bu harçtan 1 su bardağından az ayıralım. Ben Seramitok fırın
tepsisi kullandığımdan tepsiyi yağlamadan harcı tepsiye döktüm. Kare borcam
kullanacaksanız tepsiyi yağlayıp, hafif unlayıp harcı dökünüz.
·
Kakaoyu ekleyince
güzelce mikserle çırpalım.
·
Desenli bir şekilde
tepsideki harcımızın üstüne dökelim.( Ben kakaolu harcı önce tepsinin
kenarlarına şeritler yapıp, daha sonra
enlemesine ve boylamasına çizgiler yaptım. Ortalarından bıçakla keser gibi çizikler
attım.yaprak şekli oluştu. Benek benek dekorda
çok hoş oluyor.)
·
190 derecede üzeri
kızarana kadar pişirelim.
·
Fırından
çıkardığımız revaninin ilk sıcaklığı çıktığında
dilimlere keselim ,
·
ve soğuk şerbeti üzerine dökelim.
·
Dövülmüş ceviz,
kaymak veya dondurma ile servis yapabilirsiniz.
·
Misafiriniz
gelecekse Revaniyi akşamdan yapıp, buzdolabında dinlendirmenizi öneririm.AFİYET
OLSUN
ellerinize sağlık afiyetle
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilçok güzel görünüyor.... hemen yapıyorum.... ellerine sağlık....
YanıtlaSilsüper
YanıtlaSil