KADINBUDU KÖFTE Neden bu ad, hiç bir fikrim yok. Kadınbudu köfteyi annem biz küçükken çok sık yapardı, özellikle misafir...
KADINBUDU KÖFTE
Neden bu ad, hiç bir fikrim yok. Kadınbudu köfteyi
annem biz küçükken çok sık yapardı, özellikle misafir sofralarının baş tacıydı
:)
·
MALZEMELER:
·
500 gr. dana kıyma
·
1 çay bardağı
pirinç
·
1 adet irice kuru soğan
·
2 adet yumurta
·
Karabiber
·
Kimyon
·
tuz
·
Bir tutam maydanoz(
Arzuya göre)
·
ÜZERİ İÇİN:
·
2 adet yumurta
·
1 su bardağı un
·
KIZARTMAK İÇİN:
·
Sıvı yağ
·
YAPILIŞI:
·
Pirinci yıkayın ve süzün. Küçük bir tencereye
alıp 1 su bardağı sıcak su ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar 5-6 dakika
haşlayıp süzün.
·
Soğanı soyup
rendeleyin. Kıymanın yarısını tencereye alın. Soğanı ilave edip kıyma suyunu
bırakıp çekene kadar kısık ateşle kıyma topaklanmasın diye eze eze kavurun ve soğumaya bırakın.
·
Kavrulan kıymanın üzerine kalan kıyma,
haşlanmış pirinç, kimyon, tuz, karabiber ve yumurtayı ekleyip 3-4 dakika
yoğurun. ( arzuya göre ince kıyım maydanoz ilave edebilirsiniz).
·
Bir kaseye un,
diğer bir kaseye yumurtaları koyun ve yumurtayı çatal yardımıyla çırpın.
·
Köfte harcından
yumurta iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak uzun yassı
köfteler yapın.
·
Köfteleri önce una,
sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak mutlaka kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
·
Servis tabağına
fazla yağını alması için havlu kağıt serin ve kızarmış köfteleri üzerine
sıralayın.
·
Sıcak servis yapın
·
Yanında patates püresi veya kızarmış patates ile servis yapmanızı
öneririm.
·
AFİYET OLSUN
çok sevdiğim, ama daha hiç yapmadığım bir tarif... en kısa zamanda deniyeceğim
YanıtlaSilKadın budu köfteyi bazen seviyor bazen de çok gereksiz bir yemek olarak görüyorum. Sanırım yapan kişi ile alakalı. Kendim hiç denemedim.
YanıtlaSilEllerinize sağlık :)
YanıtlaSil