Sahur için bir alternatif Bayatlamış Ramazan pidelerimizi nasıl değerlendiririz? BAYAT RAMAZAN PİDESİNDEN KIYMALI PİDE
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/07/bayat-ramazan-pidesinden-kiymali-pide.html
Sahur için bir alternatif
Bayatlamış Ramazan pidelerimizi nasıl değerlendiririz?
BAYAT RAMAZAN PİDESİNDEN KIYMALI PİDE
·
MALZEMELER:
·
Bayatlamış pide
·
İÇ MALZEMESİ:
·
3 adet yumurta
·
250 gr kıyma
·
1 adet kuru soğan
·
2 adet sivri biber
·
tuz-karabiber
·
arzuya göre
sarımsak- pul biber
·
sıvı yağ
·
SÜSLEMEK
İÇİN:Maydanoz
·
YAPILIŞI:
·
Sıvı yağda yemeklik
doğranmış soğanlarımızı pembeleştirip, kıymamızı ilave edelim.
·
Kıyma suyunu çekene
değin kavuralım.
·
Biberleri ince doğrayıp ekleyelim. Pişmeye
yakın baharatlarımızı katalım.
·
Eğer kalan bütün
bir pidemizse ortadan ikiye keselim.
·
Kestiğimiz bir
pidemizi sıvı yağ ile hafifçe yağlayalım.
·
Ve iç malzememizi
eşit bir biçimde üzerine yayalım.
·
Üzerlerine
yumurtaları kırıp 180 derecelik fırında yumurtalar pişene kadar pişirelim
·
Fırından çıkan
pidelerimizi ince kıyım maydanoz ile süsleyelim.Sıcak servis yapalım.
·
AFİYET OLSUN
harika bir değerlendirme olmuş, nefis görünüyor..eline sağlık.
YanıtlaSilBen bu fikre bayıldım, ayrıca sunumda şık olmuş.Elinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
YanıtlaSilnasıl güzel bir fikir!! ilk fırsatta deniycem...ellerine sağlık http://mrlgrck74.blogspot.com/
YanıtlaSilPİZA GİBİ
YanıtlaSil