TEKLİ LAZ BÖREĞİ
TEKLİ LAZ BÖREĞİ Nefis mi nefis... Hiç tatlı sevmeyenlerin bile beğeneceklerine inandığım bir tarif.
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/06/tek-tek-laz-boregi.html
TEKLİ LAZ BÖREĞİ
Nefis mi nefis... Hiç tatlı sevmeyenlerin bile beğeneceklerine inandığım bir tarif.
·
MALZEMELER:
·
HAMURU İÇİN:
·
1 çay bardağı süt
·
1 çay bardağı sıvı yağ
·
1 çay bardağı su
·
yarım çay bardağı erimiş tereyağı
·
1 adet yumurta
·
alabildiğince un
·
AÇMAK İÇİN: Buğday nişastası
·
KREMASI İÇİN:
·
4 SU BARDAĞI SÜT
·
12 ÇORBA KAŞIĞI ŞEKER
·
2 ÇORBA KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
·
2 ÇORBA KAŞIĞI UN
·
2 ADET YUMURTA
·
ÜZERİ İÇİN:
·
Erimiş tereyağı ve pudra şekeri
·
YAPILIŞI:
·
Bir kabın içinde, süt, sıvı yağ, su, yumurta
ve tereyağını karıştıralım.
·
Azar azar unu ilave ederek kulak memesi
kıvamında bir hamur yoğuralım.
·
Hamurumuzun üzerini örterek, yarım saat
dinlendirelim.
·
Bu esnada kremamızı yapalım.
·
Bir tencereye, tüm krema malzemelerini
koyarak, çırpma teliyle çırparak pürüzsüz bir krema yapalım. Koyulaşınca altını kapatalım.Ara sıra
karıştırarak soğutalım.
·
Hamurdan 50 adet küçük bezeler yapalım.
·
Nişasta ve un karışımı ile çay fincanı tabağı
büyüklüğünde açalım.
·
10 ' ar bezeyi üst üste koyup, tek yufka gibi
oklavayla açabildiğimiz kadar açalım.
·
Tüm bezeleri de aynı işlemden geçirelim.
·
Yani 5 adet yufkamız olacak.
·
Yufkaları 5 cm eninde şeritler keselim.
·
Uç kısmına kremamızdan koyup, kenarları içe
katlayalım ve muska şeklinde saralım.
·
Yağlanmış. tepsiye dizelim.
·
Her bir muskamızın üzerine yeteri kadar erimiş
tereyağı döküp, 190 derecede hafif pembeleşene kadar pişirelim.
·
Fırından çıkıp, soğuduktan sonra üzerlerine
pudra şekeri serpelim.
·
NOT: Hamurları üst üste koyarken aralarına
nişasta serpmiyoruz.
·
NOT: Böreklerimizi sararken yanları içe
katlamazsak kremalar dışarı çıkar.
·
AFİYET OLSUN
Süpermiş..Bayıldım,en kısa zamanda denenecek..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilBizde baklava şeklinde yapılır.Senin yaptığın şekilde güzel olmuş.Ellerine sağlık...
YanıtlaSilHazır yufkaya uygulasak olur mu ?
YanıtlaSil