MERCİMEKLİ KIYMALI MANTI
MERCİMEKLİ KIYMALI MANTI Yeşil mercimek kullanarak yapılan harika bir tat. Yeşil mercimeğin faydalarını artık herkes biliyor sanıyorum...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2013/05/mercimekli-kiymali-manti.html
MERCİMEKLİ KIYMALI MANTI
Yeşil mercimek kullanarak yapılan harika bir tat. Yeşil mercimeğin faydalarını artık herkes biliyor sanıyorum. Yeşil mercimek seviyorsanız denemenizi öneririm :)
MALZEMELER
3 adet yufka
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
150 gr kıyma
2 adet irice kuru soğan
tuz- karabiber
sıvı yağ
ÜZERİ İÇİN:
1,5 su bardağı yoğurt
bir kaç diş sarımsak
tuz
SOSU İÇİN:
1 yemek kaşığı tereyağı
pul biber
kuru nane
YAPILIŞI:
Bir tencereye çok az sıvı yağını alalım ve ince kıyım doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya başlayalım. Kavrulurken kıymayı ekleyip birlikte kavurmaya devam edelim. Haşlanmış mercimek ve baharatını ekleyip soğumaya bırakalım.
Yufkayı tezgaha serelim.
Ve artı (+) şeklinde dörde keselim. ( Arzu ederseniz üçgen kesmek yerine 4 veya 5 adet uzunlamasına şeritler halinde kesebilirsiniz.)
Her bir parçanın üzerine,
Çok az sıvı yağ sürüp, geniş kısmına yeteri kadar iç malzemeden koyalım ve yufkanın kenar uçlarını hafifçe içe katlayalım.
Ve rulo eklinde sarmaya başlayalım.
Sardığımız rulonun,
bir ucunu içe kıvırıp, sarmaya başlayalım.
Gül şekli elde edelim.
Yağlanmış fırın tepsisine aralıklar dizelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.
Sarımsakları ezip tuz ile güzelce karıştırıp yoğurdu ekleyelim ve çırpalım.
Küçük bir kaba tereyağını alıp kısık ateşte eritelim,içine yeteri kadar pul biber veya toz biber ile kuru nane ekleyip hafifçe yakalım.
Fırından çıkan böreklerin üzerine yeteri kadar yoğurt döküp, en üste sostan gezdirelim. Sıcak servis yapalım.
AFİYETLER OLSUN
Nefisssss :) Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok güzel bir görüntü denenesi bir tarif
YanıtlaSilellerine sağlık
leziz bir görüntü, ellerine sağlık.
YanıtlaSil