TAVUKLU MANTI BÖREĞİ | Mutfak Ve Tatlar

TAVUKLU MANTI BÖREĞİ

TAVUKLU MANTI BÖREĞİ Sevgili MEHTAP YÜKSEL bizlerle hem nefis hem pratik güzel bir tarif paylaşmışlar. Teşekkür ederiz, ellerinize sağlık...

TAVUKLU MANTI BÖREĞİ
Sevgili MEHTAP YÜKSEL bizlerle hem nefis hem pratik güzel bir tarif paylaşmışlar. Teşekkür ederiz, ellerinize sağlık :)



MALZEMELER:
6 adet yufka
İÇ MALZEMESİ İÇİN :
1 adet tavuk göğsü ( Haşlanmış ve didiklenmiş)
tuz- karabiber- kırmızı toz biber
arzuya göre kekik
yarım çay bardağı sıvı yağ
YUFKANIN ARASINA SERPMEK İÇİN SOSU:
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
az sıvı yağ
ve
4 su bardağı tavuk suyu
DOMATES SOSU:
1,5 çay bardağı sıvı yağ
3 adet domates
1 çorba kaşığı biber ve domates salçası
 pul veya kırmızı toz biber
1 çay bardağı tavuk suyu
ÜZERİ İÇİN :
1 kilo yoğurt
sarımsak
tuz
YAPILIŞI:
İç malzemesini güzelce karıştıralım.
Fırın tepsisine ilk yufkayı açık bir şeklide koyup, uçları kenardan sarkıtalım. Üzerine 2 kepçe karıştırdığımız sostan dökelim.
2. yufkayı katlı bir şekilde üzerine  koyup yine 2 kepçe sostan dökelim.
3. yufkayı da koyup, tavuk harcını her tarafına yayıyoruz. Yine sostan üzerine döküyoruz. Kalan yufkaları da aynı şekilde sırayla üzerine seriyoruz.
En son yufkanın üzerine sos dökmüyoruz ve dışarı sarkıttığımız yufkaları  üzerine katlıyoruz.
Küçük kareler halinde keskin bıçak yardımıyla keselim.
Kalan sos harcını üzerine döküp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana dek pişirelim.
Bu arada domates sos malzemelerini  bir tencereye alıp, pişirelim.
Börekler kızarınca fırından çıkaralım ve  bir spatula yardımıyla servis tabağına alalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sosunu dökelim İnce kıyım doğranmış maydanozu üzerlerine serpelim AFİYETLER OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

MUSKA BÖREK ( KIZARTMA)

 MUSKA BÖREK ( KIZARTMA) Sigara böreği tadında...tek farkı muska şeklinde olması....ben iç malzeme olarak peynir ve maydanoz kullandım... paçanga böreğini de  aynı işlemle yapıyorum...pa...

TAHİN HELVALI ÇITIRLAR

TAHİN HELVALI ÇITIRLAR Balık menüsü için nefis bir tahin helvalı tarif..çıtır çıtır...yapımı son derece basit..börekleri önceden hazırlayıp servisten hemen önce kızartabilirsiniz...üzeri için ...

SODALI MİLFÖY BÖREĞİ

 SODALI MİLFÖY BÖREĞİ          BU ÖLÇÜ BÜYÜK FIRIN TEPSİSİ İÇİNDİR. DAHA KÜÇÜK TEPSİDE YETERİ KADAR MİLFÖY VE 1 ADET YUFKA KULLANINIZ.        &nb...

Önceki Kayıt MISIR UNLU TATLI

Yorum Gönder

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item