BAKLAVA ( HAVUÇ DİLİMLİ) | Mutfak Ve Tatlar

BAKLAVA ( HAVUÇ DİLİMLİ)

BAKLAVA ( HAVUÇ DİLİMLİ) Nefis ötesi, söze gerek var mı ? Sivaslı Minik Serçe Feyza hanım'a  tarifini bizlerle paylaştığı için teşe...


BAKLAVA ( HAVUÇ DİLİMLİ)
Nefis ötesi, söze gerek var mı ?
Sivaslı Minik Serçe Feyza hanım'a  tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz ellerinize sağlık:)) 


  • MALZEMELER:
  • 2 Adet yumurta sarısı
  • 1 Çay bardağı yoğurt
  • 1 Çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 2 Paket kabartma tozu
  • yarım limon
  • Aldığı kadar un
  • AÇMAK İÇİN:
  • Nişasta
  • İÇİ İÇİN:
  • Ceviz
  • ÜZERİ İÇİN:
  • 2 Su bardağı sıvıyağı
  • 250 gr tereyağı
  • Antep fıstığı
  • ŞERBETİ İÇİN:
  • 3 Su bardağı toz şeker
  • 3 bardak su
  • yarım limon
  • YAPILIŞI:
  • Derin bir kapta yumurta sarısı, yoğurt,eritilmiş tereyağı karıştırılır.
  • Üzerine yarım limon suyu sıkılır. 
  • Alabildiği kadar un eklenerek, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan 40 adet bezeler elde edilir ve üzeri örtülerek yarım saat dinlendirilir.
  • Un ve nişasta karıştırılıp hamur açılacak tezgaha serpilir.
  • Tek tek bezeler açılır. 
  • Tereyağı ile yağlanmış büyükçe yuvarlak bir tepsiye açılan  ilk 20 beze tek tek yerleştirilir. 
  • Üzerine bolca çekilmiş ceviz serpilir ve kalan 20 bezeyi de yine tek tek açıp üzerine yerleştirilir..
  • Hepsini döşedikten sonra tepsinin ortasına bir kapak koyup, kenarlardan 2 düz bir ters pasta dilimi gibi keser gibi kesilir. 
  • Yani düze ve ters üçgen görünümünde. 
  • Sonrada orta tamamen yıldız z şeklinde kesiliyor. Fotoğrafa dikkatlice baktığınızda anlaşılıyor. Üzerine erimiş tereyağı ve sıvı yağ gezdirilip 250 dereceye ayarlanan fırında pişmeye bırakılır.
  • ŞERBETİ İÇİN:
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 bardak su ve birkaç damla limon suyu karıştırılır ve sıkılan limon suyu , kabuğu ile birlikte tencereye atılır.
  • Kısık ateşte ağır ağır kaynatılıp, koyu kıvamlı bir şerbet elde edilir.
  • Ilındıktan sonra, ılık olan tatlının üzerine gezdirilir. 
  • AFİYET OLSUN



DAHA FAZLA LEZZET

yıldız 3526709644461405716
Sonraki Kayıt ELMALI TOPPARE

Yorum Gönder

  1. mımmmm..nefis..bende yapmalıyım bu tatlıyı..çok beğendim..ellerinize sağlık...hemen not alıyorum..

    YanıtlaSil
  2. İnanılmaz güzel görünüyor ellerine sağlık.Bunu yapmak büyük beceri ister sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Oooooo.....Bu ne marifet....Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item