SİİRT DOLMASI | Mutfak Ve Tatlar

SİİRT DOLMASI

 SİİRT DOLMASI Nefis bir dolma tarifi :)




 SİİRT DOLMASI
Nefis bir dolma tarifi :)

Sevgili ÖZLEM  GÜLÇEK ' e tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık :)
·         MALZEMELER:
·         2 orta boy kase pirinç
·         3 tane kuru soğan
·         1 demet maydanoz
·         4 adet domates
·         5-6 tane sivri biber
·         2 su bardağı sıvı yağ
·         3 yemek kaşığı domates
·         1 yemek kaşığı biber salçası
·         2,5 tatlı kaşığı tuz
·          pazı yaprağı .
·         (Arzuya göre soğan da kabukları soyulup yıkanır sıcak su da haşlanır.)
·         1 tatlı kaşığı karabiber , pul biber
·         sıcak su
·         1 çay bardağı kadar tane sumak
·         Arzu eden 1 kase kadar küçük kuşbaşı doğranmış kırmızı et kullanabilir. yaz ayında aynı iç malzemeyle taze patlıcan dolmalık biber ve asma yaprağıyla yaparız.
·         Bazen de pirinç yerine yarma kullanırız yaz ayında.
·         YAPILIŞI:
·         Öncelikle sumağımızı bir cezveye koyup üzerine 2 çay bardağı kadar sıcak su döküp bir kenara alıyoruz.
·         Kuru biber patlıcanları tencereye alıp sıcak su da haşlayıp bir kenara alıyoruz (ben 20 biber 20 patlıcan kullandım)
·         Malzemelerimizi güzelce yıkadıktan sonra kuru soğanı ,biberi, domatesi küp küp doğrayıp derince bir kaba alıyoruz.
·         Maydanozları doğrayıp ekliyoruz .
·         Salçamızı katıp karıştırıyoruz.
·         Sonra sıvı yağımızı tuzu ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz .
·         En son pirincimizi yıkayıp ekliyoruz.
·         Malzemelerimizi karıştırıp biber ve patlıcanlarımızı doldurup iç içe geçirip tencereye diziyoruz
·         Soğanlarımızı doldurup diziyoruz.yapraklarımızı sarıp en üste diziyoruz.
·          Islattığımız sumağı ocağa alıp tekrar ısıtıyoruz dolmanın üstüne süzgeç yardımıyla döküyoruz.birazda kaynar su ekliyoruz.
·         Yani yaprakların üstünü bir parmak geçecek kadar su olmalıdır .
·         Öncelikle yüksek ateşte pişiriyoruz.su fokurdamaya başladığında ocağın altını kısıp pişmeye bırakıyoruz

·         AFİYET OLSUN




-->

DAHA FAZLA LEZZET

BEŞAMEL SOSLU ISPANAK

BEŞAMEL SOSLU ISPANAK En sevdiğim yemeklerden biridir... ·         MALZEMELER: ·         1 kilo ıspanak ·&nb...

SALÇALI BİFTEK

SALÇALI BİFTEK Ben eti mahalle kasabından alanlardanım...Bu tarz yemeklerin en önemli ilk aşaması kasaptan dinlenmiş harika bir biftek  almaktır... Etiniz güzelse yemeğiniz mutlaka leziz olac...

SEBZELİ BEŞAMEL

SEBZELİ BEŞAMEL Hani bazen evde çok az sebze kalır ya; işte bu tarif az sebzeleri leziz bir yemeğe dönüştürüyor. Deneyiniz beğeneceğinize inanıyorum :) Bu yemeği, domates sosu yerine kıymalı yapabil...

Önceki Kayıt SADE KEK

Yorum Gönder

  1. Özlem hanımın ellerine sağlık. çeşit çeşit dolmalr ye beni diyor

    YanıtlaSil
  2. EVET, ÇOK İŞTAH AÇICI DOĞRUSU :)

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item