HİNDİ DOLMASI Büyükçekmece Belediyesi Davet Yemekleri Eğitmeni sevgili Serpil Öner 'den leziz bir Hindi Dolması tarifi. Teşe...
HİNDİ DOLMASI
Büyükçekmece Belediyesi Davet Yemekleri Eğitmeni sevgili Serpil Öner 'den leziz bir Hindi Dolması tarifi. Teşekkür ederiz; ellerinize sağlık ..
·
MALZEMELER:
·
1 adet hindi (orta boy)
·
Marina malzemesi:
·
1 çorba kaşığı elma sirkesi (Veya 1 fincan beyaz şarap).
·
3 çorba kaşığı bal
·
1 çay bardağı zeytinyağı
·
1 adet limon (ince rendelenmiş)
·
2 adet nar
·
1 tatlı kaşığı tane karabiber
·
150 gr tereyağı.
·
İÇ MALZEMESİ:
·
3 çay bardağı zeytinyağı
·
2 adet soğan (minik küpler halinde doğranmış)
·
1 su bardağı kuş üzümü
·
2 çay bardağı su
·
1 su bardağı jülyen doğranmış kayısı
·
1 kg. kestane (közde pişmiş)
·
2 su bardağı badem (beyazlatılmış)
·
YAPILIŞI:
·
Hindi, limon rendesi 1 fincan
beyaz şarap ya da 1 çorba kaşığı elma sirkesi,3
çorba kaşığı bal ve tane karabiberlerle birlikte önce düdüklü tencerede
biraz pişirelim.
·
Dağılmadan pişmesine ara vererek düdüklü tencereden çıkaralım. ( Şarap
piştiğinde alkol uçuyor.)
·
İç malzemenin yapılışı:
·
2 çay bardağı zeytinyağında soğanı yumuşayıncaya kadar soteleyelim.
·
2 çay bardağı su, kestane, kayısı, badem, tuz ve karabiberi ekleyerek 5
dakika pişirelim. Hindinin içini dolduralım, (ya da iç pilavla içini dolduralım.)
·
HİNDİNİN ÜZERİ İÇİN:
·
2 çorba kaşığı
·
2 çorba kaşığı zeytinyağı
·
birkaç damla limonsuyu
·
tuz ve karabiber
·
Tüm malzemeyi çırparak hindinin üzerine bolca sürelim ve yağlanmış fırın
tepsisine yerleştirelim.
·
180 derece fırında nar gibi kızartalım.
·
Süslemek için ayırdığımız nar taneleri, kayısılar ve bademlerle
süsleyerek servis yapalım.
·
İÇ PİLAV
·
MALZEMELER:
·
3 su bardağı baldo pirinç
·
3-4 adet kuru soğan
·
1 çay bardağı dolmalık fıstık
·
1 çay bardağı kuş üzümü
·
yarım demet maydanoz
·
yarım demet dereotu
·
yeterince tuz- karabiber-yenibahar-nane-tarçın
·
3 su bardağı sıcak su
·
yeterince sıvı yağı
·
YAPILIŞI
·
Pirinçleri tuzlu ılık suda 15 dakika kadar bekletelim.
·
İnce kıyım doğranmış soğanı ve fıstıkları
sıvı yağda pembeleşene değin kavuralım.
·
Pirinçleri ilave edelim ve tane tane olana kadar kavuralım.
·
Üzüm ve baharatları ekleyelim.
·
Sıcak suyu ekleyelim.önce yüksek ateşte birkaç dakika pişirelim daha
sonra altını kısalım.
·
Suyunu çekince ince kıyım doğranmış
maydanoz ve dereotunu ilave edelim. ve pilavımızı demlenmeye bırakalım.
·
NOT. Aynı yöntemle Tavuk Dolması yapabilirsiniz.
·
NOT: Dilerseniz ciğeri kızartıp ekleyebilirsiniz.
Çok güzel olmuş. İyi seneler herkese. Serpil hanımın ellerine sağlık.
YanıtlaSilSerpil hanım çok başarılı bir yemek eğitmenidir. MUTLU YILLARRRRR
YanıtlaSil