AY ÇEKİRDEKLİ EKMEK
AY ÇEKİRDEKLİ EKMEK
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/11/ay-cekirdekli-ekmek.html
AY ÇEKİRDEKLİ EKMEK
MALZEMELER:
2 su bardağı süt
yarım paket yaş maya
50 gr margarin veya tere yağ
yarım su bardağı sıvı yağ
3 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta ( Bir yumurta sarısı üste sürülecek)
1 tatlı kaşığı şeker
3 su bardağı mısır unu
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı ayçiçeği içi
ÜZERİ İÇİN: ay çekirdeği içi
YAPILIŞI:
Mayayı, şeker ile birlikte yarım su bardağı ılık suda eritelim.Sütün içine, margarini koyup, yağ eriyinceye kadar ısıtalım. Süte, mayayı, sıvı yağı, yumurtayı , çekirdeği, tuzu ve unları ilave edelim ve yoğuralım. 1 saat kadar ılık bir ortamda mayalandıralım.Yağlanmış fırın tepsisine yayıp, üzerine sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürelim. Üzerlerine ay çekirdeği içi serpip, 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.AFİYET OLSUN
3 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta ( Bir yumurta sarısı üste sürülecek)
1 tatlı kaşığı şeker
3 su bardağı mısır unu
3 su bardağı un
3 çorba kaşığı ayçiçeği içi
ÜZERİ İÇİN: ay çekirdeği içi
YAPILIŞI:
Mayayı, şeker ile birlikte yarım su bardağı ılık suda eritelim.Sütün içine, margarini koyup, yağ eriyinceye kadar ısıtalım. Süte, mayayı, sıvı yağı, yumurtayı , çekirdeği, tuzu ve unları ilave edelim ve yoğuralım. 1 saat kadar ılık bir ortamda mayalandıralım.Yağlanmış fırın tepsisine yayıp, üzerine sıvı yağ ile çırpılmış yumurta sarısı sürelim. Üzerlerine ay çekirdeği içi serpip, 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.AFİYET OLSUN