ÇITIR BÖREK | Mutfak Ve Tatlar

ÇITIR BÖREK

ÇITIR BÖREK Misafirlerimiz gelece ği zaman ister istemez bir telaş yaşarız, acaba ne yapsak, nasıl yapsak yetişebilir miyiz gibi.....



ÇITIR BÖREK

Misafirlerimiz geleceği zaman ister istemez bir telaş yaşarız, acaba ne yapsak, nasıl yapsak yetişebilir miyiz gibi...Bu böreği akşamdan hazırlayıp, ertesi gün misafirleriniz geleceği saatte pişirebilirsiniz!... Gayet pratik, el açması tadında çıtır çıtır, harika bir börektir...


·         MALZEMELER:
·         1 paket baklavalık yufka ( 25 adetlik)
·         6 adet normal yufka
·         Sosu için::
·         150 gr tereyağı veya margarin
·         1,5 çay bardağı sıvı yağ
·         2 şişe maden suyu ( Oda sıcaklığında
·         İç malzemesi için:
·         1 kalıp böreklik peynir
·         maydanoz



·          YAPILIŞI:
·         Katı yağı eritin ve diğer sos malzemeleriyle güzelce karıştırın.
·          6 adet normal yufkayı ikiye bölün.
·          Yani 12 adet yufkamız oluyor.
·         1 adet baklavalık yufkayı tezgaha  serin.
·          Üzerine yeteri kadar sos malzemesinden sürün.
·          Üstüne  yarım normal yufkayı alttaki baklava yufkasının büyüklüğüne göre buruşturarak yerleştirin.
·          Sos malzemesinden yeteri kadar üzerine sürün.
   ·          Üstüne 1 adet baklavalık yufka daha serin
·          Sos malzemesinden yeteri kadar üzerine sürün.
·          Kendinize doğru gelen uç kısma yeteri kadar iç malzemeden koyun.

 ·         Ve rulo şeklinde sarın.

 ·          Diğer yufkaları da aynı işlemden geçirin.
·          Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
·         KALAN SOSU TEPSİDEKİ BÖREKLERİN ÜZERİNE SÜRÜN.

·         EN AZ  2 SAAT BUZDOLABINDA BÖREĞİ  BEKLETİN.
·       Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
·       Sıcak sıcak servis yapmanızı öneririm.
·         NOT: Ölçüleri yarı yarıya düşürüp de yapabilirsiniz.Bu ölçülerde, 2 büyük fırın tepsisi çıkıyor.

DAHA FAZLA LEZZET

SODALI MİLFÖY BÖREĞİ

SODALI MİLFÖY BÖREĞİ( 20 ADET) El açması tadında MALZEMELER: 1 paket milföy ( 1 kilo) 2 adet yufka İÇ MALZEMESİ İÇİN:250 gr beyaz peynir150 gr kaşar rendesiyarım demet m...

KIYMALI BÖREKLER

KIYMALI BÖREKLERMALZEMELER:6 yufkaARASI İÇİN:1 çay bardağı sıvıyağ1 su bardağı suİÇİ İÇİN:yarım kilo kıyma1 kuru soğanyetrince tuz-karabiber- pul biberÜZERİ İÇİN:yeteri kadar, yoğurt- sarmısak-...

SAKIZ KABAKLI BÖREK

SAKIZ KABAKLI BÖREKMALZEMELER:5 adet yufkaİÇ HARCI İÇİN:5 adet orta boy sakız kabağı1 demet maydanoz1 su bardağı sıvıyağ3 adet yumurta ( 1 sarısı üste sürülecek.)yeteri kadar tuz- karabiberYAPI...

Önceki Kayıt SULTAN LOKUMU
Sonraki Kayıt AĞLAYAN PASTA

Yorum Gönder

  1. çok güzel ............... harikasınız...................

    YanıtlaSil
  2. çok beğendim ve paylaştım...

    YanıtlaSil
  3. Misler gibi olmuş....ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil
  4. üzerine yumurta sürülüyor mu acaba

    YanıtlaSil
  5. Bir Börek sever olarak mest oldum. harika görünüyor

    YanıtlaSil

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item