UNLU BÖREK NASIL YAPILIR Elde börek açamıyoruz diye üzülmeyniz. El açması tadında harika bir börek tarifidir. Yalnızca püf noktaları...
UNLU BÖREK NASIL YAPILIR
Elde börek açamıyoruz diye üzülmeyniz. El açması tadında harika bir börek tarifidir. Yalnızca püf noktalarına dikkat ediniz.
· NOT:BU BÖREK ELDE AÇILMIŞ BÖREK LEZZETİNDE, KIYIR KIYIR BİR BÖREKTİR. ÖZELLİKLE FIRINDAN ÇIKAR ÇIKAR YEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.
· NOT. Bu böreğe iç malzeme olarak, kıymalı,patatesli ve ıspanaklı bir iç malzeme ile çok yakışıyor
· NOT: Böreklerinizi yapıp, dilimleyin ve istediğiniz sayıda buzdolabı poşetlerine koyup, dondurucuda saklayabilirsiniz. Çıkarır çıkarmaz çözdürmeden pişiriniz.
· NOT: Katı yağ kullanmak istemezseniz, 1 su bardağından biraz fazla sıvıyağ ve yarım su bardağından biraz fazla suyu karıştırın ve yufkalara sürünüz.
· AFİYET OLSUN
· MALZEMELER:
· 1 kilo yufka
· 2 su bardağı un
· Eritilmiş yarm paket tereyağı veya margarin ( 125 gr)
· 1 su bardağı sıvıyağ
· İÇİ İÇİN:
· Arzu ettiğiniz bir iç malzeme
· YAPILIŞI:
· Yufkanın tekini tezgaha serelim, üzerine eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımından sürelim.
· Süzgeç veya elek yardımıyla tüm yufkaya ince tabaka halinde un serpelim.
· Yufkayı ikiye katlayıp, yine üzerine yağ karışımından sürüp,
· un serpelim.
· İç malzememizi uç kısma yeteri kadar koyalım.
· Çok sıkı sarmadan rulo yapalım.
· İstediğimiz büyüklükte dilimlere keselim.
· Yağlanmış, fırın tepsimize dizelim.
· Kalan tüm yufkaları aynı işlemden geçirelim.
· Üzerine dilerseniz yumurta sarısı sürebilirsiniz. Ben sürmüyorum.
· Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriniz.
BUGÜN DENEDİM YAPTIM ŞAHANE OLDU
YanıtlaSilSİZE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM HAMUR AÇMAKLA UĞRAŞMAK YOK ARTIK :)
Ellerinize sağlık; afiyetler olsun :)
YanıtlaSilDÜN SABAH MELEK PROGRAMINDA SAHRAP SOYSALIN YAPTIĞI BÖREK..O TARİFİ VERMİŞİNİZ SANIRIM..
YanıtlaSilSahrap Soysal'ı seyretmedim :( Bu aralar moda olmuş bir börek. Ben bu tarifi facebook sayfamı ilk açtığımda paylaştım.Geçtiğimiz yılda blogu açtığımda burada da yayınladım.
YanıtlaSilGerçekten de elde açma böreği aratmıyor;denedim ve gördüm...
YanıtlaSilSelma hanımın tarifini deneyipte memnun kalmadığım olmadı..Sıra bunda sanırım..Mutlaka deneyeceğim.. (Zeynep Alpay Köylüoğlu)
YanıtlaSilBuzlu halde firina attigimizdada üzerine hiçbirşey sürmuyoruz sanirim ? Peki uzeri kuru olmuyormu? Ellerinize saglik harika görünüyor eminim tadida öyledir cumartesi günü misafirlerime yapicam insallah ;)
YanıtlaSilHayır üzerine bir şey sürmüyoruz...kuru değil çıtır oluyor
Sil