MERCİMEKLİ İÇLİ KÖFTE | Mutfak Ve Tatlar

MERCİMEKLİ İÇLİ KÖFTE

MERCİMEKLİ İÇLİ KÖFTE Yöresel tatları seviyorsanız denemelisiniz... Sivaslı Minik Serçe Feyza hanıma tarifini bizlerle payla...




MERCİMEKLİ İÇLİ KÖFTE
Yöresel tatları seviyorsanız denemelisiniz...
Sivaslı Minik Serçe Feyza hanıma tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz; ellerinize sağlık:))



·         MALZEMELER:
·         3,5 Bardak haşlanmış yeşil mercimek
·         2 Adet patates
·         1 Adet kuru soğan
·         2 yemek kaşığı kavurma
·         3 Yemek kaşığı tereyağı
·         Pul biber
·         DIŞI İÇİN:
·         250 gr dana kıyması
·         2 Su bardağı ince bulgur
·         1 Su bardağı irmik
·         1 Kepçe un
·         2 Adet yumurta
·         YAPILIŞI:
·         2 Adet patatesin kabukları soyulur ve küçük parçalara ayrılıp haşlanır.
·          Daha sonra ayrı bir kapta 3 yemek kaşığı tereyağında, 1 adet yemeklik doğranmış soğan kavrulur.
·          Üzerine 2 yemek kaşığı kavurma ilave edilir. Haşlanan patateslerin suyu süzülür ve ezilir.
·         Daha sonra bu patatesler kavurma ve soğanın üzerine ilave edilir.
·          Daha önceden haşlanmış olan mercimekler de bir çatal ile ezilip, malzemelerin üzerine ilave edilir.
·          Son olarak pul biber eklenip, ocaktan alınır.
·          İç harcı soğurken, dış harcı için gerekli bütün malzemeler bir yoğurma tepsisinde karıştırılır.
·         Bulgur iyice yumuşayana kadar azar azar su eklenir ve yoğrulur.
·          Dış harcından cevizden biraz daha büyük yuvarlaklar elde edilir.
·         Yuvarlanan köftenin ortası açılır ve iç harcı ile doldurulduktan sonra, yuvarlayarak kapatılır.
·          Diğer tarafta derin bir tencerede su kaynatılır.
·          Üzerine tuz atıldıktan sonra köfteler bu suda haşlanarak pişirilir.
·          Pişen köfteler bir servis tabağına alınır ve üzerine kızgın tereyağı gezdirilir.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

PATATESLİ HİNGEL

PATATESLİ HİNGEL Sivaslı Feyza hanıma tarifini bizlerle paylaştığı için teşekkür ederiz, ellerinize sağlık ... MALZEMELER: 1 kg patates 1 Adet yumurta 1 Bardak su Aldığı kadar un Pul biber S...

ANTEP USULÜ KURU DOLMA

GÜNEYDOĞUNUN EN GÜZEL YEMEKLERİNDEN ANTEP USULÜ KURU DOLMA MALZEMELER: 1 bağ kuru patlıcan 1 bağ kuru biber İÇİ İÇİN: yarım kilo kıyma 1,5 su bardağı pilavlık bulgur 3 adet büyük boy kuru s...

İÇLİ KÖFTE

İÇLİ KÖFTE İçli Köfte, bulgurun hamur haline getirilerek içinin doldurulması ile elde edilen bir köfte çeşididir... Aslen Arap mutfağına ait bir yemek olup, orjinal adı "Kibbe"dir... Türkiye'de ...

Sonraki Kayıt MİLFÖY TOPLARI
Önceki Kayıt PATATESLİ HİNGEL

Yorum Gönder

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item