FIRIN MAKARNA
MAKARNANIN FAYDALARI: * besleyicidir, ekmeğe göre mineral madde, protein ve lif bakımından daha zengindir, * şişmanlatmaz çünkü pişi...
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/03/firin-makarna.html
MAKARNANIN FAYDALARI:* besleyicidir, ekmeğe göre mineral madde, protein ve lif bakımından daha zengindir,
* şişmanlatmaz çünkü pişirilmiş makarnanın kalorisi ekmekten yarı yarıya düşüktür, pişirilmiş makarna daha uzun sürede sindirilir, tok ve dinç tutar,
* yağsızdır. çok az (%1-1,5 minör yağ bileşenlerini ve yüksek oranda linoleik yağ asidi içerdiğinden kolesterolü düşürücü etkisi vardır,
* makarnada bulunan kompleks karbonhidratlar kana yavaş karıştığı için tok tutar,
* kilo vermenize ya da kilonuzu korumanıza yardımcı olur,
* iştahı azaltır
*enerjinizi sabit tutar,*şeker hastalığına yakalanma riskini azaltır,
*kalp - damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. FIRIN MAKARNA
MALZEMELER:
1 paket makarna ( arzuya göre fırın makarna,fiyonk,boru vs.)
* şişmanlatmaz çünkü pişirilmiş makarnanın kalorisi ekmekten yarı yarıya düşüktür, pişirilmiş makarna daha uzun sürede sindirilir, tok ve dinç tutar,
* yağsızdır. çok az (%1-1,5 minör yağ bileşenlerini ve yüksek oranda linoleik yağ asidi içerdiğinden kolesterolü düşürücü etkisi vardır,
* makarnada bulunan kompleks karbonhidratlar kana yavaş karıştığı için tok tutar,
* kilo vermenize ya da kilonuzu korumanıza yardımcı olur,
* iştahı azaltır
*enerjinizi sabit tutar,*şeker hastalığına yakalanma riskini azaltır,
*kalp - damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. FIRIN MAKARNA
MALZEMELER:
1 paket makarna ( arzuya göre fırın makarna,fiyonk,boru vs.)
250 gr beyaz peynir
yarım demet maydanoz
yeterince tuz- karabiber
SOSU İÇİN:
1 su bardağı un
yarım paket tereyağı veya margarin
2,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
ÜZERİ İÇİN:
100 gr kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI:
Bir tencereye yeteri kadar su,tuz ve birkaç damla sıvıyağ koyarak kaynatalım.Kaynamış suya makarnaları atalım ve haşlayalım. Haşladıktan sonra soğuk suyun altından geçirip süzelim. Beyaz peyniri ezip ince kıyım maydanozla karıştıralım.
SOSU İÇİN;bir tencerede yağı eritelim ve unu ekleyelim,un kokusu çıkana değin kavuralım.Soğuk sütü ilave edelim ve muhallebi kıvamında pişirelim.Ilınınca yumurta,tuz ve karabiberi ekleyelim.Makarnaları peynirle ve SOSUN YARISIYLA KARIŞTIRALIM.Yağlanmış borcama makarnaları yayalım. Kalan sosu üzerine dökelim. ve kaşar rendesini serpelim.Önceden ısınmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana değin pişirelim.
NOT: İç malzemeyi dilediğiniz gibi zenginleştirebilirsiniz.Ör neğin,pastırma,ıspanak,man tar gibi.
SOSU İÇİN:
1 su bardağı un
yarım paket tereyağı veya margarin
2,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
ÜZERİ İÇİN:
100 gr kaşar peyniri rendesi
YAPILIŞI:
Bir tencereye yeteri kadar su,tuz ve birkaç damla sıvıyağ koyarak kaynatalım.Kaynamış suya makarnaları atalım ve haşlayalım. Haşladıktan sonra soğuk suyun altından geçirip süzelim. Beyaz peyniri ezip ince kıyım maydanozla karıştıralım.
SOSU İÇİN;bir tencerede yağı eritelim ve unu ekleyelim,un kokusu çıkana değin kavuralım.Soğuk sütü ilave edelim ve muhallebi kıvamında pişirelim.Ilınınca yumurta,tuz ve karabiberi ekleyelim.Makarnaları peynirle ve SOSUN YARISIYLA KARIŞTIRALIM.Yağlanmış borcama makarnaları yayalım. Kalan sosu üzerine dökelim. ve kaşar rendesini serpelim.Önceden ısınmış 180 derecelik fırında üzerleri kızarana değin pişirelim.
NOT: İç malzemeyi dilediğiniz gibi zenginleştirebilirsiniz.Ör
-->