PORTAKAL ŞEKERLEMESİ
PORTAKAL ŞEKERLEMESİ TARİFİ PORTAKAL ŞEKERLEMESİ NASIL YAPILIR? PORTAKAL ŞEKERLEMESİ Portakalların kabuğunu çöpe atmıyoruz......
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/02/portakal-sekerlemesi.html
PORTAKAL ŞEKERLEMESİ NASIL YAPILIR?
PORTAKAL ŞEKERLEMESİ
Portakalların kabuğunu çöpe atmıyoruz...Çok basit bir yöntemle kek ve kurabiyeler de kullanabileceğimiz bir şekerleme yapıyoruz....Kapaklı hava almayan bir kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz....
·
MALZEMELER:
·
4 adet irice portakal
·
2,5 su bardağı toz şeker
·
1,5 su bardağı su
·
YAPILIŞI:
·
Portakallar güzelce
yıkanıp,kabukları 4 ' e bölerek soyalım.
·
İçindeki etli
kısımları alıp,kabukları uzun çubuklar halinde keselim.
·
Portakal kabuklarını
üzerlerini geçecek kadar su koyup, 5 dakika kadar haşlayıp, suyunu süzelim ve
soğuk sudan geçirelim.
·
Bu işlemi 5-6 kez
tekrarlayalım. (Amaç kabukların acılığından almak.)
·
Toz şekeri ve suyu
bir tencereye alıp, orta hararetli ateşte şeker eriyene dek karıştıralım.
·
Şeker eriyince
altını kısıp, portakal kabuklarını ilave ederek, 1-1,5 saat pişirelim.
·
Pişen kabukların
varsa suyunu süzdürelim.
·
Bir tepsiye toz
şeker döküp, kabukları üzerine döküp, her yanının şekerlenmesini sağlayalım.
·
Şekerlediğimiz
kabukları yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye tek tek sıralayıp, soğumasını ve
kurumalarını bekleyelim.
·
NOT:Kek ve
kurabiyelerinizde küçük küçük kesip, kullanabilirsiniz.
·
NOT:Üzerlerine
çikolata sosu döküp, yiyebilirsiniz.
·
AFİYET OLSUN
deniyeceğim. çok beğeniyorum bu tarifide
YanıtlaSilBu kış mutlaka denemelisiniz
YanıtlaSilHarika,kahvenin yanına nasılda yakışır.
YanıtlaSilKahvenin yanında kek ve kurabiyelerde çok yakışıyor gerçekten :)
YanıtlaSilselmacım ben bunu çok kullanıyorum senden almıştım tarifini iyikide paylaşmışsın canım bende bilendırdan geçirip bazen kurabiyede bazende muhallebilerde kullanıyorum irmikli muhallebiye çok yakışıyor keklerdede
YanıtlaSilBeğendiğinize sevindim; sizinde ellerinize sağlık )
YanıtlaSil