PORTAKAL ŞEKERLEMESİ TARİFİ PORTAKAL ŞEKERLEMESİ NASIL YAPILIR? PORTAKAL ŞEKERLEMESİ Portakalların kabuğunu çöpe atmıyoruz......
PORTAKAL ŞEKERLEMESİ TARİFİ
PORTAKAL ŞEKERLEMESİ NASIL YAPILIR?
PORTAKAL ŞEKERLEMESİ
Portakalların kabuğunu çöpe atmıyoruz...Çok basit bir yöntemle kek ve kurabiyeler de kullanabileceğimiz bir şekerleme yapıyoruz....Kapaklı hava almayan bir kavanozda uzun süre saklayabilirsiniz....
·
MALZEMELER:
·
4 adet irice portakal
·
2,5 su bardağı toz şeker
·
1,5 su bardağı su
·
YAPILIŞI:
·
Portakallar güzelce
yıkanıp,kabukları 4 ' e bölerek soyalım.
·
İçindeki etli
kısımları alıp,kabukları uzun çubuklar halinde keselim.
·
Portakal kabuklarını
üzerlerini geçecek kadar su koyup, 5 dakika kadar haşlayıp, suyunu süzelim ve
soğuk sudan geçirelim.
·
Bu işlemi 5-6 kez
tekrarlayalım. (Amaç kabukların acılığından almak.)
·
Toz şekeri ve suyu
bir tencereye alıp, orta hararetli ateşte şeker eriyene dek karıştıralım.
·
Şeker eriyince
altını kısıp, portakal kabuklarını ilave ederek, 1-1,5 saat pişirelim.
·
Pişen kabukların
varsa suyunu süzdürelim.
·
Bir tepsiye toz
şeker döküp, kabukları üzerine döküp, her yanının şekerlenmesini sağlayalım.
·
Şekerlediğimiz
kabukları yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye tek tek sıralayıp, soğumasını ve
kurumalarını bekleyelim.
·
NOT:Kek ve
kurabiyelerinizde küçük küçük kesip, kullanabilirsiniz.
·
NOT:Üzerlerine
çikolata sosu döküp, yiyebilirsiniz.
·
AFİYET OLSUN
deniyeceğim. çok beğeniyorum bu tarifide
YanıtlaSilBu kış mutlaka denemelisiniz
YanıtlaSilHarika,kahvenin yanına nasılda yakışır.
YanıtlaSilKahvenin yanında kek ve kurabiyelerde çok yakışıyor gerçekten :)
YanıtlaSilselmacım ben bunu çok kullanıyorum senden almıştım tarifini iyikide paylaşmışsın canım bende bilendırdan geçirip bazen kurabiyede bazende muhallebilerde kullanıyorum irmikli muhallebiye çok yakışıyor keklerdede
YanıtlaSilBeğendiğinize sevindim; sizinde ellerinize sağlık )
YanıtlaSil