GLAZÜR SOSLU KAKAOLU İRMİK TATLISI
GLAZÜR SOSLU KAKAOLU İRMİK TATLISI Bana göre en kolay tatlıların başında gelir irmik tatlısı. Ve her türlü değişik süslemeye açıktır......
https://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/02/kakaolu-irmik-tatlisi.html
GLAZÜR SOSLU KAKAOLU İRMİK TATLISI
Bana göre en kolay tatlıların başında gelir irmik tatlısı. Ve her türlü değişik süslemeye açıktır... Yalnızca şık bir kalıp bile kullanmanız yeterlidir...
·
MALZEMELER:
·
1 litre süt
·
7 yemek yemek kaşığı irmik
·
10 yemek kaşığı tepeleme toz
şeker
·
2 çorba kaşığı kakao
·
1 paket vanilya
·
ÜZERİ İÇİN:1 paket glazür
·
YAPILIŞI:
·
Tenceremize süt, irmik ,şeker ve
kakaoyu koyup, orta hararetli ateşte karıştırarak
koyulaşıp göz göz olana değin pişirelim.
·
Vanilyayı katalım.
·
Ben dikdörtgen bir kalıp kullandım.
·
Kalıbı ıslatıp, tatlımızı dökelim. ( Borcam değilse kullanacağız kalıp
streç film serip tatlıyı dökünüz.)
·
Tatlımız oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldıralım.
·
Soğuyan tatlımızı servis tabağına ters çevirelim.
·
Glazürü paketinin üzerinde yazan
kullanma talimatına göre hazırlayalım ve tatlımızın üzerine dökelim.
·
NOT: Glazür sos kullanmak
istemezseniz, üzerine ceviz- fındık- Hindistan cevizi veya çikolata sosu
dökebilirsiniz.
·
NOT:Glazür sos, siyah ve beyaz
çikolatanın erimiş halidir.
·
AFİYET OLSUN
mükemmel.
YanıtlaSilSunum gerçekten hoş oldu:)
YanıtlaSil:)
YanıtlaSil