GLAZÜR SOSLU KAKAOLU İRMİK TATLISI Bana göre en kolay tatlıların başında gelir irmik tatlısı. Ve her türlü değişik süslemeye açıktır......
GLAZÜR SOSLU KAKAOLU İRMİK TATLISI
Bana göre en kolay tatlıların başında gelir irmik tatlısı. Ve her türlü değişik süslemeye açıktır... Yalnızca şık bir kalıp bile kullanmanız yeterlidir...
·
MALZEMELER:
·
1 litre süt
·
7 yemek yemek kaşığı irmik
·
10 yemek kaşığı tepeleme toz
şeker
·
2 çorba kaşığı kakao
·
1 paket vanilya
·
ÜZERİ İÇİN:1 paket glazür
·
YAPILIŞI:
·
Tenceremize süt, irmik ,şeker ve
kakaoyu koyup, orta hararetli ateşte karıştırarak
koyulaşıp göz göz olana değin pişirelim.
·
Vanilyayı katalım.
·
Ben dikdörtgen bir kalıp kullandım.
·
Kalıbı ıslatıp, tatlımızı dökelim. ( Borcam değilse kullanacağız kalıp
streç film serip tatlıyı dökünüz.)
·
Tatlımız oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldıralım.
·
Soğuyan tatlımızı servis tabağına ters çevirelim.
·
Glazürü paketinin üzerinde yazan
kullanma talimatına göre hazırlayalım ve tatlımızın üzerine dökelim.
·
NOT: Glazür sos kullanmak
istemezseniz, üzerine ceviz- fındık- Hindistan cevizi veya çikolata sosu
dökebilirsiniz.
·
NOT:Glazür sos, siyah ve beyaz
çikolatanın erimiş halidir.
·
AFİYET OLSUN
mükemmel.
YanıtlaSilSunum gerçekten hoş oldu:)
YanıtlaSil:)
YanıtlaSil