ANTEP USULÜ KURU DOLMA
GÜNEYDOĞUNUN EN GÜZEL YEMEKLERİNDEN ANTEP USULÜ KURU DOLMA

GÜNEYDOĞUNUN EN GÜZEL YEMEKLERİNDEN
ANTEP USULÜ KURU DOLMA
MALZEMELER:
1 bağ kuru patlıcan
1 bağ kuru biber
İÇİ İÇİN:
yarım kilo kıyma
1,5 su bardağı pilavlık bulgur
3 adet büyük boy kuru soğan
2 baş sarımsak
2 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salçası
100 gr tereyağı veya margarin
yeterince tuz- karabiber- yenibahar- pul biber
ÜZERİ İÇİN:
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi- 2 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI:
Kuru patlıcan ve kuru biberi tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
Bulgur, ince kıyım sarımsak,soğan,yağ,salçalar ve baharatları kıymaya ekleyerek güzelce yoğuralım. Haşlanmış patlıcan ve biberlerin yarısına gelecek şekilde içlerini dolduralım.
Açık kısımları elimizle bastıralım.
Dolmalarımızı tencereye birbirilerinin ağzını kapatacak şekilde dizelim.
Üzerlerine parçalara bölünmüş tereyağını ve nar ekşisini koyalım. yeterine tuz ve su ilave edelim.
Üzerlerine tabak kapatalım.
Tencerenin kapağını kapatarak dolmalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Ocaktan indirdikten sonra 10 dakika dinlendirelim ve sıcak servis yapalım.AFİYET OLSUN
NOT:Patlıcanlar daha geç piştiği için tencerenin altına önce patlıcan dolmaları yerleştirelim.
Güneydoğu mutfağı ayrı bir güzel :)
YanıtlaSilellerinize sağlık cok lezzetli gorunuyorlar.. en kısa zamanda deneyip kendi blogumda izninizle yayınlayacağım :)
YanıtlaSilNe demek buyrunuz:)Arap dolması tarifide yayınlayacağım, denemenizi öneririm.
YanıtlaSiliçine sıvı yağ koyuyomuyuz acaba ben elif
YanıtlaSilSıvı yağ değilde 100 gram kadar tereyağı veya margarin
YanıtlaSilBen pirinç de koyuyorum içine
YanıtlaSil