BOŞNAK BÖREĞİ | Mutfak Ve Tatlar

BOŞNAK BÖREĞİ

                                         MEŞHUR BOŞNAK BÖREĞİ    




                                         MEŞHUR BOŞNAK BÖREĞİ    


MALZEMELER:
1 kilo un
tuz
aldığı kadar su
İÇ MALZEMESİ
7-8 adet orta boy patates
2 adet kuru soğan
tuz- karabiber
YAPILIŞI:
Patatesleri doğrayalım ve yıkayalım. Çiğden tavla zarı büyüklüğünde keselim. Soğanlarıda ince kıyım yemeklik doğrayalım. Tuz ve karabiberini ekleyelim.(Tuzunu sulanmaması için en son ekleyelim)
SÜRMEK İÇİN:
sıvıyağkarabiber
YAPILIŞI:
Patatesleri doğrayalım ve yıkayalım. Çiğden tavla zarı büyüklüğünde keselim. Soğanlarıda ince kıyım yemeklik doğrayalım. Tuz ve karabiberini ekleyelim.(Tuzunu sulanmaması için en son ekleyelim)
SÜRMEK İÇİN:
sıvıyağ
YAPILIŞI:
Bir kabın içersinde un,tuz ve sudan oluşan kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım. Hamurumuzu yarım saat üzeri örtülü bir biçimde dinlendirelim. Dinlenen hamurumuzu önce 2'ye, daha sonra her iki parçayı 6 'ya bölelim. Yani 12 adet beze elde edeceğiz.Bezelerimizi tek tek güzelce yuvarlayalım. ilk yuvarladığımız bezemizi küçük servis tabağı büyüklüğünde açalım ve üzerine 1 çorba kaşığı sıvıyağ ile yağlayalım. Diğer bezeleride aynı işelemden geçirip üst üste koyalım.( Her bezeyi yağlıyoruz.) İlk yağladığımız bezeden başlayarak, servis tabağı büyüklüğünde getirerek açalım. Üzerine dolu dolu 1 çorba kaşığı sıvıyağı sürelim. Yine diğer yufkalarıda aynı işlemden geçirip üst üste koyalım. Yine ilk yağladığımız yufkadan başlayarak ( İlk dinlenen yufka olduğu için) kenarlarını ortalarına çok bastırmadan inceltelim. Sonra elimizle çekerek sofra büyüklüğünde açalım. Yufkamızı 2-3 kaşık sıvıyağ ile yağlayalım.İç malzememizi resimde görüldüğü gibi yuvarlak yufkamızın tüm uç kısımlarına koyalım. PÜF NOKTASI: hamurumuzu rulo yapmaya başlayalım. yalnız sıkı bir rulo olmamalı, yufkada oluşan kabarcıkları söndürmeden attıra attıra rulo şeklinde ( Resimdeki gibi) saralım. Ortaya yaklaşınca keselim.Yağlanmış fırın tepsimize dizelim ve üzerlerini tekrar sıvıyağ ile yağlayalım. Kalan diğer yufkalarımızıda aynı işlemden geçirelim. Önceden ısınmış fırınımızda üzerleri kızarana değin pişirelim.
NOT: Dilediğiniz iç malzemeyi kullanabilirsiniz

DAHA FAZLA LEZZET

SODALI MİLFÖY BÖREĞİ

SODALI MİLFÖY BÖREĞİ( 20 ADET) El açması tadında MALZEMELER: 1 paket milföy ( 1 kilo) 2 adet yufka İÇ MALZEMESİ İÇİN:250 gr beyaz peynir150 gr kaşar rendesiyarım demet m...

KIYMALI BÖREKLER

KIYMALI BÖREKLERMALZEMELER:6 yufkaARASI İÇİN:1 çay bardağı sıvıyağ1 su bardağı suİÇİ İÇİN:yarım kilo kıyma1 kuru soğanyetrince tuz-karabiber- pul biberÜZERİ İÇİN:yeteri kadar, yoğurt- sarmısak-...

SAKIZ KABAKLI BÖREK

SAKIZ KABAKLI BÖREKMALZEMELER:5 adet yufkaİÇ HARCI İÇİN:5 adet orta boy sakız kabağı1 demet maydanoz1 su bardağı sıvıyağ3 adet yumurta ( 1 sarısı üste sürülecek.)yeteri kadar tuz- karabiberYAPI...

Önceki Kayıt İÇLİ KÖFTE
Sonraki Kayıt KREM KARAMELLİ KEK

Yorum Gönder

emo-but-icon
:noprob:
:smile:
:shy:
:trope:
:sneered:
:happy:
:escort:
:rapt:
:love:
:heart:
:angry:
:hate:
:sad:
:sigh:
:disappointed:
:cry:
:fear:
:surprise:
:unbelieve:
:shit:
:like:
:dislike:
:clap:
:cuff:
:fist:
:ok:
:file:
:link:
:place:
:contact:

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item