SÜT REÇELİ (Dulce de leche)
SÜT REÇELİ (Dulce de leche) Sevgili Ayşe Çetin son günlerin en favori tariflerinden biri olan Süt Reçeli tarifini paylaşmışlar...kahvalt...
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2014/03/sut-receli.html?m=0
SÜT REÇELİ (Dulce de leche)
Sevgili Ayşe Çetin son günlerin en favori tariflerinden biri olan Süt Reçeli tarifini paylaşmışlar...kahvaltı için değişiklik arayanlar için bir alternatif...Süt reçelini kurabiye ve pastalarda da kullanabilirsiniz. Ayşe Çetin süt reçelinden Raffaello yapmışlar ve çok beğenmişler...ellerinize sağlık...
·
MALZEMELER:
·
1 litre +1 su bardağı süt
·
1 su bardağı toz
şeker
·
1 çay kaşığı silme
karbonat
·
YAPILIŞI:
·
Derin bir tencereye süt ve şekeri alınız.
·
Kaynamaya
bırakınız.
·
Süt kaynayınca 1
silme çay kaşığı karbonatı ekleyip
karıştırınız.
·
( Karbonatı
ekleyince süt taşıyor dikkat ediniz).
·
Kısık ateşte ara
sıra karıştırarak 1 saate yakın pişmeye bırakınız
· Kıvamını anlamak için kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olmadır. Soğuduğunda katılaşağı için pişerken çok aşırı koyulaştırmayın.
· Kıvamını anlamak için kaşıkla alıp akıttığınızda cıvık muhallebi kıvamında olmadır. Soğuduğunda katılaşağı için pişerken çok aşırı koyulaştırmayın.
·
Sütün rengi değişip
kahverengi bir renk alınca altını kapatıp kavanoza koyunuz.
·
Soğuduğunda
kapağını kapatıp, buzdolabında muhafaza ediniz.
Son günlerde çok sık görmeye başladım bu reçeli.
YanıtlaSilReçel konusunda uzman olan anneme yaptıryaım bir...
Sevgiler...
Evet, çok moda oldu :)
Sil