HAVUÇLU CEVİZLİ MUFFİN

 HAVUÇLU CEVİZLİ MUFFİN Muffin yapmayı çok seviyorum. Özellikle fırında kabarırlarken seyretmeye bayılıyorum :)




 HAVUÇLU CEVİZLİ MUFFİN
Muffin yapmayı çok seviyorum. Özellikle fırında kabarırlarken seyretmeye bayılıyorum :)


·         MALZEMELER;
·         3 adet yumurta
·         1.5 su bardağı şeker
·         1 su bardağı sıvı yağ
·         1.5 su bardağı rendelenmiş havuç
·         1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
·         1 su bardağı süt
·         1 paket kabartma tozu
·         1 paket vanilya
·         2.5 su bardağı  un
·         1 tatlı kaşığı tarçın
·         KREMASI İÇİN:
·         1 su bardağı süt
·         yarım çay bardağı  toz şeker
·         1 tatlı kaşığı un
·         1 tatlı kaşığı nişasta

·         1 paket vanilyaI
YAPILIŞI:
·         Yumurtaları köpürene dek çırpalım ve şekeri ekleyip kabarana kadar çırpmaya devam edelim.
·         Sıvı yağ,süt ve tarçını ekleyip çırpalım.
·         Un, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip kısa bir süre çırpalım.
·         Havuç ve cevizi ekleyip karıştıralım.
·         Muffin kağıtlarına ya da yağlanmış muffin kaplarına  harcımızı 1 parmak eksik olacak şekilde paylaştıralım. Kalıpları tamamen doldurmayınız kabarma payı bırakınız.

·         Isınmış 175 derecelik fırında muffinlerimizi pişirelim.


·         Fırında muffinlerimiz kabarırken :)



·         Muffnlerimiz fırından çıktılar.

·         Üzerine krema ile dekor yapmak isterseniz krema malzemelerini bir tencereye alıp muhallebi kıvamında pişirelim ve muffinlerin  üzerine paylaştıralım.

·         AFİYET OLSUN  :)

DAHA FAZLA LEZZET

tarçın 7099186810214667323

Yorum Gönder

  1. Sos şekersiz mi yoksa yazmayı unuttunuzmu?

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık. Çok güzeller.

    YanıtlaSil
  3. selma ablacim döktürmüssün yine:))ellerine saglik..

    YanıtlaSil
  4. Çok Güzel Tarifler Veriyorsunuz. Teşekkür Ederim Size.

    YanıtlaSil
  5. yapmayıda yemeyi de seviyorum ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Muffinleri kac dakika firinda tutuyorsunuz?

    YanıtlaSil
  7. Kağıt kalıp kullanıyorsanız 15- 17 dakika civarı yeterli geliyor. Yalnız tabiki her fırının pişirme süresi farklıdır

    YanıtlaSil
  8. Mımm mamm mam mam ... dayanamıyorum bu görüntülere.

    YanıtlaSil
  9. denedik bakalim firindan cikti sosu hazirlaniyor bakalim artik kokusu süper tadi da süpere benziyor :) Fatma Akgül ilnem...

    YanıtlaSil
  10. a tattıktan sonra yorumunuzu mutlaka bekliyorum :)

    YanıtlaSil
  11. BU MUFFİN KALIPLARI NEREDE BULUNUR?

    YanıtlaSil
  12. Ben Eminönünde pasta malzemeleri satan dükkanlardan alıyorum. Ama büyük marketler de de bulabilirsiniz. benim en sevdiğim muffin kalıpları. Şekilleri çok güzel oluyor

    YanıtlaSil
  13. AZ ÖNCE YAPTIM SÜPER TADI VAR,DAHA ÖNCE HAZIR ALIP YAPIYORDUM BAYILIRIM MUFFİN E ..HAZIRDAN DAHA GÜZEL OLDU,BEN İÇİNE HAVUÇ KOYMADIM SADECE CEVİZ VE ÇİKOLATA PARÇALARI EKLEDİM..HERKESE ŞİDDETLE TAVSİYE EDERİM..FAVORİ TARİFLERİME EKLEDİM,ARTIK BLOĞUN İLK SIRAMDA ELLERİNE SAĞLIK CANIM:)

    YanıtlaSil
  14. Beğendiğinize çok sevindim canım; afiyetler olsun :)

    YanıtlaSil
  15. elinize saglik cok güzel gözüküyor

    berlinden selamlar

    YanıtlaSil
  16. Teşekkür ederim :) Berlin'e sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. Harika oldu ama biraz şekeri fazla geldi bana... Teşekkürler

    YanıtlaSil
  18. bi ölçüden kaç tane çıkıyor acaba?iki ölçü bir arada yapsam sorun olurmu

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item