FAJİTA
FAJİTA ( MEKSİKA MUTFAĞINDAN)
http://mutfakvetatlar.blogspot.com/2012/06/fajita.html?m=0
FAJİTA ( MEKSİKA MUTFAĞINDAN)
MALZEMELER:
1 kilo dana biftek
3 adet sarı dolmalık biber
3 adet yeşil dolmalık biber
3 adet kırmızı dolmalık biber
1 çay bardağı sıvıyağ
2 adet kuru soğan
yarım demet maydanoz
yarım demet taze soğan
3-4 diş sarmısak, tuz- karabiber-pul biber- kekik
10 adet lavaş ekmeği veya tortilla
YAPILIŞI:
Etleri inceltip jülyen şeklinde ( 1 parmak kalınlığında ) doğrayalım.
Etleri ince doğranmış sarmıssak,baharatlar ve sıvıyağın içinde birkç saat dinlendirerek marine edelim. Biberleride jülyen doğrayalım.Bir teflan tava veya vog tavaya biberleri,ince kıyım soğanı ve yeteri kadar sıvıyağ alalım,biberler yarı pişinceye kadar kavuralım.Etleri ilave edelim ve etler iyice pişinceye kadar kavurmaya devam edelim. Baharatları ekleyelim. Lavaşların içine paylaştıralım. Üzerine ince kıyım dıoğranmış maydanoz ve taze soğanları ekleyelim.Dürüm yapıp sıcak servis yapalım. Dilerseniz Fajitayı ekmek ile ,salsa sos veya süzme yoğurt ilede servis yapabilirsiniz.
SALSA SOS İÇİN:
Yarım kilo domates
adet kuru soğan
2-3 diş sarmısak
1 yemek kaşığı domates salçası
3-4 adet sivri biber turşusu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay lkşığı pul biber
yarımçay kaşığı kimyon- kek- karabiber-kişniş
tuz
bir tutam maydanoz
çeyrek limon suyu
YAPILIŞI:
Domateslerin kabuklarını soyupçekirdek yataklarını çıkaralım ve rendeleyelim.İnce kıyım doğranmış maydanoz-sarmısak- soğan ve baharatlarını ekleyelim.Zeytinyağı kızdırıp salçayı ekleyip 11 dakika kavuralım ve domatesli karışımı ekleyerek 10 dakika kadar pişirelim Soğuduktan sonra buzdolabında birkaç sat dinlendirden sonra limon suyunu ilave edip kullanalım.
-->