LE CORDON BLEU İLE GASTRONOMİ TRENDLERİ BULUŞMASI | Mutfak Ve Tatlar

LE CORDON BLEU İLE GASTRONOMİ TRENDLERİ BULUŞMASI

Mutfakta prestijin ve mükemmelliğin simgesi Le Cordon Bleu’nün ünlü mezun şefleri 2017 yılının gastronomi trendlerini sektörle payl...



Mutfakta prestijin ve mükemmelliğin simgesi Le Cordon Bleu’nün ünlü mezun şefleri 2017 yılının gastronomi trendlerini sektörle paylaşıyor!
Dünyanın en ünlü mutfak sanatları okulu Le Cordon Bleu ile Özyeğin Üniversitesi iş birliğinde Gastronomi Trendleri buluşmasının ilki olan “Mutfak Trendleri” Le Cordon Bleu mezunu ünlü şeflerin önderliğinde 18 Ocak Çarşamba günü gerçekleşti…


Her sene değişen zevkler ve tatlar ile beraber en yaşayan sektörlerden biri olan yeme-içme sektörü de yeni bir sene ile kendini güncelliyor ve dinamiklerini değiştiriyor. Buluşmanın açılışını yapan Defne Ertan Tüysüzoğlu konuşmasında Le Cordon Bleu İstanbul’un bakış açısını şu şekilde paylaştı: ‘’ Tüm sanat formları gibi gastronomi sanatlarının da insanları birbirine yaklaştıran; paylaştıkça çoğalan bir form olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle özellikle geçtiğimiz günlerde yaşadığımız olaylar çerçevesinde global paylaşımın önemli olduğunu düşündüğümüz için bu sene ‘’Global Düşün, Global Pişir’’ sloganı ile bir seri etkinlikler yapıyor olacağız. Bunların ilkinde de farklı kültürlerden gelen, farklı mutfaklarla deneyimler kazanmış katılımcılarımız bize 2017’de mutfak yönelimlerinin nereye doğru gittiğini paylaşacaklar.’’

Le Cordon Bleu mezun şeflerinden Nicole’un sahibi ve Executive Şefi Aylin Yazıcıoğlu, The Marmara Collection Otel’in Executive Şefi Tolga Özkaya ve Kruvasan’ın sahibi başarılı genç şef Ufuk Ügümü’nün katılımıyla yapılan buluşmada Le Cordon Bleu şefleri ve öğrencileri bu trendleri ve sektörün yönünü paylaşıp değerlendirdi.  Özyeğin Üniversitesi’nde ilki gerçekleşen «Gastronomi Trendleri Buluşması» öncelikle Gastroditoryumunda mutfaktaki yenilikleri mercek altına aldı.











 Le Cordon Bleu Eğitmen Şeflerinin hazırladığı lezzetlerin tadımından, Aylin Şef, Tolga Şef ve Ufuk Şef’in bu seneye ışık tutacak öngörüleri görüşüldü, ayrıca Le Cordon Bleu Avustralya ve Londra şubelerinden de sürpriz katılımlar oldu. Aylin şef konuşmasında yerel lezzetlere olan eğilimi şu şekilde paylaştı: ‘’ Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinin daha özenli işlendiği ve tüm dünyada takipçilerin arttığı bir döneme giriyoruz’’. Tolga Şef ise daha çok trendleri oluşturan sebepler üzerine durarak; ‘’ tüketicilerin sağlık, yeni tatları keşfetme, görsellik ve yerellik olguları önemsediğini ‘belirtti ve şeflerin bu trendleri nasıl uyguladığını açıkladı. Ufuk Şef ise konuşmasında ‘’ Gastronomi dünyası samimi, esnaf ruhlu, lezzetli mekanları arıyor’’ dedi ve İnsanların şova değil lezzete önem verdiğini, kendini rahat hissetmek istediğini belirtti.

Gastronomi Trendleri Buluşması’na dünya çapındaki Le Cordon Bleu mezunlarından sürpriz bir isim de etkinliğe katıldı.  Kendisi de Le Cordon Bleu mezunu olan ve şu anda Le Cordon Bleu Londra Mutfak Sanatları Akademi’si direktörlüğünü yapan ünlü Şef Emil Minev katılımcılara uluslararası gastronomi yaklaşımlarını ve kendi başarı öyküsünü paylaştı. Le Cordon Bleu Avustralya da video ile bu buluşmaya katılarak trendler konusunda fikirlerini belirtti. Bu ilham verici buluşma, ünlü şeflerin ve eğitmenlerin hep birlikte Le Cordon Bleu mutfağına girip şeflerin 2017 menülerinden lezzetler hazırlamasına kadar uzanıp, hazırlanan lezzetlerin paylaşılarak yenildiği, keyifli bir uzun masa ziyafetinde son buldu.

 Etkinliğin ikinci bölümü olan Patisserie Trendleri ise Şubat’ta gerçekleşecek…

Le Cordon Bleu ile mutfağın büyülü dünyasına yolculuk…

Dünyanın dört bir yanında 20 ülkede, 40’ı aşkın uluslararası okulda yılda 20 bin öğrenciye eğitim veren Le Cordon Bleu ile Özyeğin Üniversitesi işbirliği kapsamında lezzet tutkunları, mutfağın büyülü dünyasına doğru keyifli yolculuklara çıkıyor. Üniversite öğrencileri yanısıra mutfak sanatları alanında yetkinliğini geliştirmek ve bunu uluslararası bir sertifika ile taçlandırmak isteyen ya da kariyerini değiştirmeyi hedefleyen herkes düzenlenen sertifika programlarına katılabiliyor. Le Cordon Bleu ile Özyeğin Üniversitesi işbirliği kapsamında, açtığı sertifika programları sayesinde, kendini geliştirmek ve yenilemek isteyenlere lezzetli bir geleceğin kapıları aralanıyor.
Özyeğin Üniversitesi – Le Cordon Bleu İş Birliği
2012 Temmuz ayında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nı açarken dünyanın en prestijli mutfak sanatları kurumu Le Cordon Bleu ile iş birliği anlaşmasını da imzalayan Özyeğin Üniversitesi, öğrencilerini dünyanın en usta şefleriyle yetiştirirken, Le Cordon Bleu ile birlikte açtığı halka açık Sertifika Programları ile bu alanda kendini geliştirmek ve ilerlemek isteyenlere de yeni bir geleceğin kapılarını araladı.  
Özyeğin Üniversitesi ve Le Cordon Bleu iş birliği kapsamında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı ve Otel Yöneticiliği Lisans Programı’ndaki “mutfak sanatları” dersleri Le Cordon Bleu Master Şefleri tarafından verilirken,  20’den fazla ülkede olduğu gibi,  üniversite öğrencisi olmasa da, mutfak sanatları alanındaki yetkinliğini geliştirmek ve bunu uluslararası saygı gören bir Sertifika ile taçlandırmak isteyen, ya da kariyerini değiştirmeyi hedefleyen herkes için,  Ocak 2013’ten bu yana Le Cordon Bleu Sertifika Programları eğitimleri devam etmektedir.
LE  CORDON BLEU HAKKINDA:
Le Cordon Bleu, 1895’te “La Cuisiniere Cordon Bleu” dergisinin yayımcısı, gazeteci Marte Distel tarafından mutfak sanatları okulu olarak Paris’te kurulmuştur.  Açılışından itibaren, Le Cordon Bleu’nün uluslararası ünü dünyada hızla yayılmıştır. 1950’li yıllarda Paris’te yaşayan Julia Child’ın bu okulda eğitimini tamamlayıp ünlü bir aşçı ve yemek yazarı olması da Le Cordon Bleu’nün tanınırlığını artırmıştır. Julia Child’ın hayatı 2009 yılında vizyona giren Meryl Streep’in başrolünde oynadığı “Julie & Julia” adlı bir filme de konu olmuştur.
Günümüzde Le Cordon Bleu,  20 ülkede, 40’ı aşkın uluslararası okulda yılda 20.000 öğrenciye eğitim vermektedir. Le Cordon Bleu öğrencileri, Michelin yıldızlı restoranlardan gelen usta şefler ya da prestijli yarışmalarda galip gelerek “Meilleur Ouvrier de France” gibi unvanları elde eden isimler tarafından eğitilirler. Usta aşçılar, klasik Fransız mutfağı ve uluslararası aşçılık tekniklerine ait bilgi ve deneyimlerini Le Cordon Bleu öğrencilerine aktarırlar.
ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA:

Yaşamla iç içe, yenilikçi, yaratıcı ve girişimci bir öğrenim merkezi olarak topluma hizmet vermek amacıyla Hüsnü M. Özyeğin Vakfı tarafından kurulan Özyeğin Üniversitesi, yükselen mesleklerde derinlemesine bilgi sahibi, yabancı dile hâkim, iletişim ve bilgi teknolojileri kullanımında yetkin, uygulama becerisi olan, girişimci, çevresinde ve çalışacağı kurumlarda fark yaratacak bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Başarılı öğrencinin, şartları ne olursa olsun kaliteli eğitime ulaşabilmesi gerektiğine inanan Özyeğin Üniversitesi, 5 yılda öğrencilerine 200 milyon TL karşılıksız burs sağlamıştır. 2016-2017 akademik yılında kayıtlı öğrencilerinin % 85’i burslu öğrenim gören üniversite, 5 fakülte ve 3 yüksekokul çatısı altında, toplam 23 lisans programıyla eğitim vermekte; Çekmeköy’de bulunan kampüsünde toplam 280 bin metrekare alanda öğrencilerini hayata hazırlamaktadır.

DAHA FAZLA LEZZET

Tolga Özkaya 8953458110361153820

Yorum Gönder

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item