BALDIR BULVAR216

                                                              "YENİ NESİL ET" BALDIR BULVAR216 Büyükçekmece' den yağmur...

                                                            "YENİ NESİL ET"

BALDIR BULVAR216

Büyükçekmece' den yağmurlu bir İstanbul gününde Ataşehir de bulunan Baldır Bulvar216' ya gittim...Baldır Bulvar216 ' nın lezzetlerini deneyimlediyim de bunca yola değmiş dedim... Bizi Baldır Bulvar216 ile tanıştıran Sevgili Oya Emerk' e çok teşekkür ederim...

Ataşehir Baldır Bulvar216 yeni nesil et tarzını en iyi şekilde yansıtan bir mekan...
İşletme Sahibi Uğur Akansel 2015 yılında Ataşehir'de kendi Baldır mekanında hizmet sunmaya başlamış...

Baldır Bulvar 216 şubesi Ocak 2015’ten bu yana Ataşehir’de Bulvar 216 alışveriş merkezinde haftanın her günü 10:00-22:00 arası hizmet vermektedir. Ataşehir bölgesine paket servisi de veren şubeye Yemek Sepetinden veya 0216 6884311 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Instagram: @baldırbulvar216 


 Baldır ne demek?
 Baldır dananın arka bacaklarının üst kısmı ile kuyruğunun bir kısmından elde edilen et düşük sıcaklıkta 18 saat pişirilir. Yumuşacık ve lime lime olan et, özel baharatlarla servise hazırlanır. Baldır %100 dana etidir, yağsızdır, sağlıklıdır.
Baldır için özel olarak hazırlanan ekmek; kavrulmuş soğan, patates, çok yaşlı maya, zencefil, özel ekşi, kaşar ve yumurta, tam buğday unu ile yoğurulup, üzerine kekik, biberiye, fesleğen serpilerek pişirilir. Son olarak üzerine sızma Zeytinyağı sürülür.

 Baldır nasıl yenirmiş?
 Baldır pişirimi gibi yemesi de farklı bir ritüeldir. Öncelikle kollar sıvanır, eller temizlenir. Baldır için özel olarak hazırlanan ekmekten bir lokmalık parça koparılır. Bu parça vasıtasıyla bir pinçik Baldır bürkülerek ağıza atılır. Keyfe göre akabinde ve detayında sunulan diğer lezzetlerle ağızdaki şölen harmanlanır.

Baldır porsiyonları farklı isimlendirilmiştir. Normal miktarda etle karnınızı doyurmak istiyorsanız, garsona “Bana bir insan porsiyonu ver” diyeceksiniz. Bu porsiyondaki et miktarı sadece 100 gram. İştahınız açıksa, ‘erkek porsiyonu’ ısmarlayacaksınız. Bu porsiyonda 150 gram et bulunuyor. Ete doyamıyorum diyorsanız siz, ‘delikanlı’yı isteyeceksiniz. 100 gramlık İnsan Porsiyonu , Erkek Porsiyonu , Delikanlı Porsiyonu 200 gram . Baldırda etler 4 çeşit sunuluyor: Sade, karamelize soğanlı, mantarlı ve yumurtalı. Yumurtalısı tam bir bomba. Et didiklendikten sonra, üstüne sarısı az pişmiş bir yumurta konuyor. Dilerseniz bu ilavalerin kombinasyonlarını yapmak da mümkün; Baldır etine ilave edilen k.soğan, mantar arzunuza göre harmanlanarak servis ediliyor. Dilerseniz üzerine yumurta ilavesiyle 3 lezzeti bir arada da deneyebilirsiniz.

     Yancılar
  •      Baldırı tamamlayan lezzetler olarak;
  •      Közz (biber ve arpacık soğan),
  •      Ankara’dan gelen Çubuk Turşusu,
  •      Kaşık Salata (küp domates, salatalık, roka nane, soğan, balzamik sirkeli, nar ekşili sos ile sunulmaktadır.
  •      Baharatlı Patates kızartmasını dilerseniz Cheddar sosuyla da deneyebilirsiniz... 



Baldırami
Pastrami adıyla da bilinen bu lezzet Turk damak zevkine uygun olarak yorumlanmıştır. 15 gün boyunca kaya tuzunda bekletilen et (antrikot yada kol altından elde edilen) daha sonra 120 derecelik fırında, kışın yaprağını döken ağaç odunlarının dumanında 24 saat süre ile pişer. Kürleme ve tütsüleme yöntemi ile pişen bu benzersiz lezzet, kendine has ekmeğinin içinde Baldırami sos ile servis edilir. Dilerseniz Cheddar sosu da eklenebilir.


Burger
‘Yeni nesil et deneyimi’ felsesi ve farklılık ilkesiyle yola çıkan Baldır, hamburger efsanesini özel köftesi ile yeniden şekillendirmiş, Bozz ve Alevli soslarıyla lezzet deneyimini uçlara taşımayı hedeflemiştir.

Burger çeşitleri;
Klasik ,Cheddar peynirli/ Karamelize soğan & mantar / Egg and Cheese  / Bozz  Alevli / Pastrami (Köfte üstüne Baldırami dilimleri ilaveli)

Burger çeşitlerinde kararsız kaldıysanız, mini burger (sliders)  olarak birkaçını seçip beraber deneyebilirsiniz.


Aman Diyim
Dana bofileden yapılan, özel marinasyonunda 1 hafta bekletilen, ‘Aman Diyim’ karamelize soğan, charliston biber ve özel baharatlarla ızgarada pişirilir...

Servisi yine özel olarak hazırlanan ciabatta ekmeği içinde cheddar sos ilavesiyle yapılır.


Baldırewich
Kokoreç sevenler için farklı bir Baldır deneyimi...

 Baldır etini kokoreç baharatları, ince küp domates, charliston biber  ve ciabatta ekmeği ve yanında baharatlı patates kızartması ile servis ediliyor...



Daldır Tabağı
Baldır için özel hazırlanan katkısız dana etinden yapılan sosis ve özel baharatlı patates kızartmasıyla servis edilir...

 İçinde hellim peyniri bulunan bu farklı sosis üzerine dökülen sıcak cheddar sosuyla taçlandırılır.
  


Baldır çorbası
Baldır’ın efsaneleri arasına giren çorbası; yumurta ile terbiye edilen, yoğurt, un, Baldır eti, ve Baldır’ın pişirilmesi sırasında elde edilen etsuyuyla hazırlanır...

Baharatlarıyla servis edilir...  


Mac & Cheese
Makarnanın peynirle aşkı. Krema ve cheedar soslu makarnamız fırında kaşar peyniriyle taçlanıyor. Bu doyumsuz lezzeti dilerseniz 4 peynirli, mantarlı yada pastrami parçalarıyla da deneyebilirsiniz.
Baldır Ayranı
Göktürklerin başlattığı bu efsaneyi Baldır ailesi olarak devralmilar ve tekrardan yorumlamişlar..

Türk damak tadına en uygun lezzet... Taze nane  ve salatalıkla, Baldır'ın ferahlatan lezzeti...


Tatlı
Çikolatalı ve Tahinli olmak üzere iki çeşit sufle vanilyalı dondurma ile servis edilmektedir. 


Ve günün kahvesi... Keyifli bir sohbet eşliğinde içilir...

Teşekkür ederim BALDIR BULVAR216

Selma Mollaoğlu


DAHA FAZLA LEZZET

yeni nesil et 2627202468779908019

Yorum Gönder

  1. Bu güzel lezzeti deneyimini birlikte tadımlamak çok keyifliydi...
    Kalemine sağlık tatlım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler, muhteşem lezzetleri birlikte tatmak çok keyifliydi.

    YanıtlaSil
  3. Harika olmuş👌🏻👌🏻ellerine sağlık 👍🏻❤️😍😘

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item