ELMALI TART | Mutfak Ve Tatlar

ELMALI TART

ELMALI TART NASIL YAPILIR? ELMALI TART TARİFİ ELMALI TART Yine çok kolay ve evdeki malzemelerle harika bir reçete... Üzeri için ...



ELMALI TART NASIL YAPILIR?
ELMALI TART TARİFİ
ELMALI TART
Yine çok kolay ve evdeki malzemelerle harika bir reçete...
Üzeri için ayırdığımız hamuru ister merdane yardımıyla açıp kurabiye kalıplarıyla şekillendirip üzerini süsleyebilirsiniz..Veya hamuru açıp şeritler halinde kesip kafes şekli verebilirsiniz... Veya bu sefer benim yaptığım gibi hamuru dolaba koyup, iyice soğuduktan sonra rendeleyip kullanabilirsiniz...

ELMALI KEK tarifime ise buradan ulaşabilirsiniz.




  • MALZEMELER:
  • 2,5 su bardağı un
  • 125 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket vanilya
  • yarım paket kabartma tozu
  • İÇ MALZEMESİ:
  • 4 adet elma
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
  • ÜZERİ İÇİN:
  • Pudra Şekeri
  • YAPILIŞI:
  • Öncelikle iç malzemesini hazırlıyoruz.
  • İç harcı için, elmaları rendenin kalın tarafıyla rendeleyip tavaya alın.
  • Uzerine toz şekeri ekleyip elmalar suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
  • Ocaktan alıp tarçın ve cevizi ilave edin.(Arzu ederseniz ceviz yerine fındık ve birazda kuru üzüm kullanabilirsiniz).
  • Hamuru için:
  • Unu karıştırma kabına alın ve uzerine kabartma tozu ile vanilyayı serpip karıştırın.
  • Unun ortasını havuz seklinde açın.
  • Ortasına tereyağı, yumurta ve yoğurdu koyup karıştırın.
  • Yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
  • Hamurun 3/1 ini uzeri için ayırın.
  • Küçük olan hamuru strec filme sarin veya buzdolabı poşetine koyup dondurucuda rendelenecek kıvama gelinceye kadar bekletin.
  • Kalan hamuru hafif unlu zeminde kalıba gore merdane yardımıyla açın ve tereyağı ile yağlanmış tart kalıbına yerleştirin.
  • Elmalı harcı eşit şekilde üzerine yayın.
  • Dolaptaki hamuru alın ve rendenin kalın tarafıyla elmalı harcın üzerine hamuru rendeleyin.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.
  • Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve servis tabağına alıp üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
  • AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

kuru üzüm 3910827008775848420

Yorum Gönder

  1. En sevdiklerimden.Tarifi not ettim hemen...

    YanıtlaSil
  2. bu tarz tartlara bayılırım elinize sağlık :-))

    YanıtlaSil
  3. Elmalı tart çok güzel olmuş. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Epeydir tart yapmadığımı fark ettim. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  5. Annem kafes kafes yapardı. Ama böylesi daha modern :) elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Nefis görünüyor elinize sağlık. Sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  7. Harika anlatımla nefis tarif. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. buraya nerden geldim bilmiyorum :) canım fena elmalı tart çekti.. en yakın pastaneye gidiyorum...

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item