PİŞİ

                                                   "KAHVALTIYA DAİR HER ŞEY" PİŞİ Süleyman Dilsiz den "KAHVALTIY...

                                                  "KAHVALTIYA DAİR HER ŞEY"




PİŞİ
Süleyman Dilsiz den "KAHVALTIYA DAİR HER ŞEY"🍴🍳🍞🍹  adlı yemek kitabından denediğim karbonatlı pişi tarifi...Pişi birçoğumuzun çocukluk tadıdır...

Birçoğumuz kahvaltının da kitabı olur mu, diye düşünebilir. Eşimizle dostumuzla hafta sonları nadiren bir araya gelebildiğimiz keyifli ortamlardır kahvaltı sofraları 🍴🍴🍴
Genellikle kahvaltıyı " peynir- zeytin-yeşillikler"olarak görürüz. Ancak Süleyman Dilsiz hem Anadolu' da hem de dünya mutfağından kahvaltılık tatlari: İcilecek şeylerden, zeytinden, Peynir den, yumurtadan, tereyağından, hamurdan,patatesten, yoğurt, sürümlük seylere kadar erken ya da geç brunch, kahvaltılarımızda kullanabildiğimiz malzemelerle 100'den fazla tarifle, özgün dokunuşkarıyla bu kitapta buluşturuyor. Kahvaltı kulturumuzde bilinmesi gerekenleri de pratik halinde bölüm başlarında paylaşıyor.
En fazla 30 dakikada hazirlanabilen, doğal, evdeki malzemelerle kolayca yapılabilecek sağlıklı tatlarla kahvaltilarinizda siz de keyifli farklar yaratmaya var mısınız?
BEN VARIM!


  •  MALZEMELER:
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı keçiboynuzu tozu
  • Kızartmak için:
  • Sıvı yağ
  • YAPILIŞI:
  • Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz  şeklide açın.Unun üzerine karbonatı serpin.
  • Ortasına yoğurt, yumurta, tuz ve keçiboynuzu tozunu alın.


  •  Önce ortadan başlayarak yanlardan yavaş yavaş unu alarak kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. ( Evde olmadığı için ben keçiboynuzu tozu kullanmadım).


  • Tezgaha hafif un serperek merdane yardımıyla hamuru 1 cm kalınlığında açın.
  • Hamuru ister bardak ile isterseniz bıçak yardımıyla keserek şekillendirin.


  • Tavaya bolca sıvı yağ koyun ve kızdırın.
  • Pişileri kızartmaya başlayın. Yalnız çok çabuk kızarıyor başından ayrılmamanızı öneririm.


  •  Kızaranları  fazla yağını alması için havlu kağıt serilmiş tabağa alın.
  •  Sıcak servis yapın. 

AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

yemek kitabı 3882437556801674914

Yorum Gönder

  1. sıcak sıcak yemesi çok güzel olur çok severim :) bu arada kozmetikpsikolojisi.blogspot.com adlı bloğumu takibe alırsanız sevinicem :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de çok yaparım, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item