PAPATYA POĞAÇA | Mutfak Ve Tatlar

PAPATYA POĞAÇA

PAPATYA POĞAÇA Yumuşacık ve çok şık bir poğaça ... Yapımı biraz zaman alıyor ama sonuca değiyor :) ·          MALZEMELER: ·      ...




PAPATYA POĞAÇA
Yumuşacık ve çok şık bir poğaça ... Yapımı biraz zaman alıyor ama sonuca değiyor :)

·         MALZEMELER:
·         1 paket yaş maya ( 42 gr)
·         1 su bardağı ılık süt
·         1 su bardağı ılık su
·         1 su bardağı sıvı yağ
·         1 yemek kaşığı toz şeker
·         1 emek kaşığı tuz
·         5,5- 6 su bardağı un
·         İç malzemesi için:
·         bir parça  böreklik beyaz peynir
·         bir tutam maydanoz
·         Ortası için:
·         1 parça böreklik  beyaz peynir
·         1 adet kırmızı biber
·         2 adet yeşil biber
·         bir tutam maydanoz
·         Üzeri için:
·         Yumurta sarısı
·         çörek otu
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabına ılık su ve ılık sütü alıp yaş mayayı ekleyiniz.
·         Maya eriyinceye kadar karıştırınız.
·         Sıvı yağı  ekleyip karıştırınız.
·         Azar  azar unu ilave ediniz.
·         Unun üzerine şeker ve tuzu serpip yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurunuz.
·         Hamurun üzerini örtüp ılık ortamda hamur  2 katına erişinceye kadar mayalandırınız.
·         Mayalanan hamurdan poğaçanın tabanını  oluşturacak yuvarlak parça   için ceviz büyüklüğünde bezeler yapınız. ( 12 adet kadar).
·         Bu bezeleri çay tabağı büyüklüğünde açınız.
·         Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla diziniz.
·         Üzeri için erik büyüklüğünde toplar yapınız.
·         Bu topların içine  peynir ve ince kıyılmış maydanozu yeteri kadar koyup yuvarlağınız.
·         Bir yuvarlak parçanın  üzerine  5- 6 top yeterli oluyor.Topları yuvarlağın kenarlarına biraz içeriye doğru koyunuz.
·         Biberleri ince  ince , maydanozu ince kıyım doğrayınız ve peynir ile karıştırınız. Bu harcı  ortadaki boşluklara doldurunuz.
·         Topların  ve alttaki yuvarlığın kenarlarına yumurta sarısı sürünüz.
·         Topların üzerine  çörek otu serpiniz.
·         175 derecelik soğuk veya çok ılık fırına veriniz.
·         Üzerleri kızarıncaya kadar pişiriniz.
·         AFİYET OLSUN










DAHA FAZLA LEZZET

POĞAÇALAR 972704718688193154

Yorum Gönder

  1. Ellerinize sağlık. Severek yapan için zaman önemli değil. Pizza poğaçalar gibi olmuş.. afiyetle..
    g+

    YanıtlaSil
  2. muhteşem görünüyor.elinize saglık.g+

    YanıtlaSil
  3. hamurun kıvamı çok güzel olmuş emeğine sağlık, afiyetle
    g +

    YanıtlaSil
  4. Ellerinize emeğinize sağlık. Görüntü muhteşem eminim tadıda öyledir. Afiyet olsun sizlere. Sevgilerimi bıraktımmm...:)))

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık resimli anlatımınız da süper olmuş :)

    YanıtlaSil
  6. Nefis olmuş ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık epey önce bende yapmıştım epeyde keyif almıştım yaparken :)

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım pufff pufff ne de lezzetli olmuştur…
    Afiyetler olsun sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize saglik, baya ugrastirici ve bir o kadar da güzel olmus

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item