KADAYIFLI TAHİN HELVALI MUSKA TATLISI | Mutfak Ve Tatlar

KADAYIFLI TAHİN HELVALI MUSKA TATLISI

KADAYIFLI TAHİN HELVALI MUSKA TATLISI Balık menüsü hazırladığımızda genellikle tatlı olarak ne yapsak diye zor karar veririz...Bu ta...




KADAYIFLI TAHİN HELVALI MUSKA TATLISI
Balık menüsü hazırladığımızda genellikle tatlı olarak ne yapsak diye zor karar veririz...Bu tarif  balık menüsü veya canınız tatlı istediğinde yapabileceğiz  pratik ve nefis  çıtır çıtır bir tatlıdır....Önceden hazırlayıp ikram edeceğiniz anda kızartabilirsiniz...Ben üzerine pudra Şekeri serptim....Arzuya göre çikolata sosu veya  tahin kullanabilirsiniz...AFİYET OLSUN





·                  MALZEMELER:
·                  2 adet yufka
·                  150 gram tahin helvası
·                  1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
·                  1 su bardağı çiğ tel kadayıf
·                  KIZARTMAK İÇİN :
·                  Sıvı yağ
·                  ÜZERİ İÇİN:
·                  Pudra şekeri
·                  YAPILIŞI:
·                  İki yufkayı  tezgahın üzerine sererek üst üste koyup rulo şeklinde sarınız. ( Kesimin daha pratik olması ).
·                  3  parmak genişliğinde dilimlere kesiniz. (22- 24 adet arası börek elde edebilirsiniz).
·                  Kestiğiniz dilimleri açınız ve tek tek her biri şeridi muska şeklinde sarmaya başlayınız.
·                  Her bir şeridin uç kısmına yeteri kadar kadayıf, tahin helva ve ceviz koyunuz.
·                  Üçgen şeklinde bir sağ...bir sol köşeye doğru yufka bitene kadar sarınız. (Yalnız,düzgün bir muska şekli elde etmek  için, hep köşelere doğru sarınız).
·                  Uç kısımlarını hafifçe suya batırarak yapıştırınız.
·                  Kızmış bol sıvı yağda hafif pembeleşene kadar  kızartınız.
·                  Sıcakken üzerine bolca pudra şekeri serpiniz.
·                  AFİYET OLSUN

·                  NOT: Çiğ tel kadayıfın yerine Muhallebili Kadayıf tarifinde kullandığımız kavrulmuş kadayıfı da kullanabilirsiniz.














DAHA FAZLA LEZZET

TATLILAR 7279184979448104118

Yorum Gönder

  1. Kesme yöntemi çok iyi ve tarif mükemmel. Ellerinize sağlık. Traif için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Tarifi açıklamalı vermeniz süper olmuş,çok lezzetli olduğundan eminim.Ellerinize sağlık sevgilerimle:))

    YanıtlaSil
  3. bunu tahin helvasız rulo sarıp fırınladıktan sonra şerbetliyordum ama blogdan önce :))
    bu şekilde de acayip ! güzel olmuş çok beğendim

    YanıtlaSil
  4. Offff tek kelime ile süper.elinize saglık.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Bayildim bu tarife cok hos duruyor, tadida eminim güzeldir, en kisa zamanda denemek isterim

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık çok beğendim tarifinizi.. En kısa sürede deneyeceğim..:)) Sevgiler ..

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık.. Muhteşem bir tarif..Resimlerle çok güzel anlatmışsınız .. Afiyetler olsun..

    YanıtlaSil
  9. Bunu baklava yufkasıyla yapsak ve fırında pişirsek nasıl olur..Birde içindeki çiğ tel kadayıf kızarınca yeteri kadar çıtır oluyormu..??ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırında yaparsanız yufka aralarına yağ sürmek zorundasınız...normal yufka ile süper oluyor...kızartırken kadayıflar da kızarıyor ve çıtır oluyor..nefis bir şey ...lütfen deneyiniz..sıcak sıcak müthiş oluyor

      Sil
  10. Tadı çııtır olmuştur ..hımmm..yemiş gibiyim şu an..eline sağlık canım..)

    YanıtlaSil
  11. tadini düsenemiyorum bilee ellerinizee saglikk harika bir lezzet daha <3

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize sağlık çok hoş görünüyor, bana da beklerim artık sevgiler. g+

    YanıtlaSil
  13. Ellerinize sağlık selma hanım resimleri çok harika çekilmiş eminim ki lezzeti de süperdir çok hoşuma gitti en kısa zamanda deneyeceğim emeğinize sağlık g + yapıldı :)

    YanıtlaSil
  14. Balık menüsünün üzerine çok nefis olur...Notuma aldım mutlaka deneyeceğim...Ellerinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Elinize sağlık.Kadayıflı,tahinli,muska tatlısı üçü bir arada tatlı olmuş :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Ellerinize sağlık değşik bir lezzet sevgiler..

    YanıtlaSil
  17. Ellerine saglik canim.. Tahin helvasini cok seviyorum.. Bu tarifide denenicekler arasina ekledim..

    YanıtlaSil

emo-but-icon

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

.........

Translate

item