LİMONLU (MUHALLEBİLİ ) TURTA

LİMONLU (MUHALLEBİLİ ) TURTA Muhallebili Turta Limonlu Turta Sevgili Gülhan Kara  nın tarifyle  nefis bir Limonlu Turt...








LİMONLU (MUHALLEBİLİ ) TURTA
Muhallebili Turta
Limonlu Turta
Sevgili Gülhan Kara nın tarifyle  nefis bir Limonlu Turta ...Cafeler de kahvenin yanında aldığımız tatlılar tadında...Bizler inanılmaz beğendik...Gülhan Kara'  ya bu güzel tarifi için teşekkür ederim..Sevgiler...
Kırmızı kalp  tabağım ise Keramika Seramik...Sofranızı rengarenk şenlendirin....



·         Hamur için:
·         100 gr tereyağı veya margarin (Oda sıcaklığından biraz daha soğuk)
·         1 adet büyük yumurta- 1 adet limon kabuğu rendesi
·         Yarım su bardağı toz şeker
·         1 çay kaşığı kabartma tozu
·         2  su bardağı un
·         Limonlu kreması için:
·         2 su bardağı süt
·         Yarım su bardağı toz şeker
·         1 bütün yumurta + 1 adet yumurta sarısı
·         2 çorba kaşığı un + 1 tatlı kaşığı nişasta
·         3 yemek  kaşığı labne peyniri
·         1 küçük limonun ince rendelenmiş kabuğu
·         YAPILIŞI:
·         Kreması için:
·         Bir tencereye, süt,un,nişasta, toz şeker,limon kabuğu rendesi,yumurtaları alınız.
·         Kısık ateşte muhallebi kıvamında  karıştırarak pişiriniz.
·         Soğumaya bırakınız.
·         Soğuyan kremanın için Labne peyniri ekleyip 1 dakika mikser ile çırpınız.( Arzu ederseniz bir kaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz:
·         Hamuru için:
·         Yoğurma kabına tereyağı, yumurta, toz şeker ve limon kabuğu rendesini alıp karıştırınız.
·         Un ve kabartma tozunu ekleyip, yoğurun.
·         20 cm lik kelepçeli bir kalıba hamurun yarısından fazlasını seriniz ve 2 parmak kadar duvar yapınız.
·         ( Ben kalp kalıp kullandım ve hamuru merdane  açtım).
·         Üzerine pişirip soğuttuğunuz kremayı yayınız.
Ayırdığınız hamuru merdane ile açıp kremanın üzerine seriniz.
·         Uçları bastırınız.
·         180 derecelik fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz.
·         Ben pişmesine 5 dakika kala üzerine  file badem serptim.
·         Pişen keki fırından çıkarınız.
·         İyice soğuduktan sonra kalıptan çıkarınız.
·         Servis tabağına alınız ve 2 saat kadar buzdolabında dinlendiriniz.
·         Üzerine pudra şekeri serpip,dilimleyerek servis ediniz.
·         AFİYET OLSUN



DAHA FAZLA LEZZET

muhallebili turta nasıl yapılır 7795180937052844355

Yorum Gönder

  1. yarınki misafirlerim için farklı bir tarif düşünürken bunu gördüm. herzamanki gibi şahane görünüyor. ellerinize sağlık.deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel olmuş. Servis tabağıda çok şirin:) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Limonlu tatlara bayılırım:) ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ben dun yaptim bu tarifiniz bugun tattik enfes olmus,tesekurler

    YanıtlaSil

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item