ISPANAKLI PİDE

ISPANAKLI PİDE Ispanak mevsimi başladığında sıkça  yaptığım bir pide çeşididir...Yanında ayran eşliğinde harika oluyor.. Ben peynir ku...


ISPANAKLI PİDE
Ispanak mevsimi başladığında sıkça  yaptığım bir pide çeşididir...Yanında ayran eşliğinde harika oluyor.. Ben peynir kullanmıyorum ama arzu edenler ıspanağın içine peynir veya çökelek ekleyebilirler... Hamurun mayalanması için vaktiniz yoksa ekmek hamurundan da harika pideler yapabilirsiniz. Ekmek hamurundan kıymalı pide tarifime burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.



·         MALZEMELER:
·         Hamuru için:
·         4 su bardağı un
·         yarım paket yaş maya
·         1 tatlı kaşığı tuz
·         Ilık su
·         İç malzemesi için:
·         700 gr ıspanak
·         2 adet kuru soğan
·         tuz
·         karabiber
·         pul biber
·         Sıvı yağ
·         Üzeri için:
·         yumurta sarısı
·         Bir parça tereyağı
·         YAPILIŞI:
·         Yoğurma kabına 4 su bardağı unu alalım.
·         Ortasını havuz gibi açalım.
·         Ortasına yarım paket yaş maya ve üzerine  1,5 -2 su bardağı kadar ılık su ekleyip elimizle mayayı iyice ezelim.
·         Unun üzerine tuzu serpelim.
·         Ortadan karıştırmaya başlayalım, yavaş yavaş yanlardan unu içeri alarak yoğuralım.
·         Hafif ele yapışan bir hamur elde edelim.
·         Gerekirse ılık su ilave edebilirsiniz.
·         Hamurumuzun üzerini örterek ılık bir ortamda  hamur 2 katına ulaşıncaya kadar mayalandıralım.
·         Hamur mayalanırken iç malzemesini hazırlayalım.
·         Ispanakları sirkeli suda güzelce yıkayalım ve ince ince doğrayalım. ( Yaprakları kullanıyoruz.)
·         Soğanları yemeklik doğrayıp,sıvı yağda pembeleşinceye kadar soteleyelim ve ocağın altını kapatalım.
·         Doğranmış ıspanakları sıcak soğanlara ilave delim.
·         Baharatları ekleyelim.
·         Güzelce karıştıralım ve kapağını kapatalım.
·         Soğanların sıcaklığı ile ıspanaklar yumuşayacaktır.


·         Mayalan hamurdan tepsinizin büyüklüğüne göre bezeler yapınız.
·         Ben 4 adet beze yaptım


·         Her bir bezeyi hafif un yardımıyla oval biçimde açalım.



·         Üzerine iç malzemeyi yerleştirelim.



·         Pide şeklini düzgünce vermek için önce iki başını birleştirelim.



·         Daha sonra açık kenarları tam ortada çimdik atarak birleştirelim.



·         Birleştirdiğimiz yerleri pişerken açılmaması için  tekrar hamurun içine  doğru  bastıralım



·         Yağlanmış fırın tepsisine hafif uzatarak pideleri yerleştirelim.
·         Üzerlerine yumurta sarısı sürelim.
·         Çok ılık fırına verelim.
·         180 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirelim.


·         Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine az tereyağı sürelim.
·         hafif su serperek  tepsinin üzerini 3-4 dakika kadar kapatalım.
·         Yumuşacık pidelerimiz olacaktır.

·         AFİYET OLSUN

DAHA FAZLA LEZZET

yaş maya 6026645436485253311

Yorum Gönder

emo-but-icon

.........

SOSYAL MEDYA

Image and video hosting by TinyPic

Paylaşalım..

facebook twitter google+ youtube

FACEBOOK SAYFAMIZ

Popüler Yayınlar

Email Takip

Translate

item